Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iida Rauma, Kaj Korkea-aho ja Jörn Donner ovat suosikkien joukossa

Helsingin Sanomien kriitikot valitsivat ykkössuosikkinsa vuoden kirjasadosta.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Suvi Ahola:

1. Pertti Lassila: Armain aika.

Viisas ja kirkas kesäkuvaus 1950-luvulta tiivistää sen, miten sodan kokeneiden mieli kovettui, mutta elämänpettymykset tunnistaa, vaikka olisi syntynyt myöhemminkin.

2. Iida Rauma:

Seksistä ja matematiikasta.

Kolme rikasta henkilökuvaa, kolme näkökulmaa moderniin, eurooppalaiseen Suomeen, taustallaan ikuinen kamppailu järjen ja tunteen, ruumiin, mielen ja sielun välillä.

3. Bea Uusma:

Naparetki – Minun rakkaustarinani. Suom. Petri Stenman.

Kylmiä faktoja henkilökohtaisilla tulkinnoilla syventävä visuaalinen teos uudistaa koko tietokirjan käsitettä ja kysyy, mitä voimme ylipäätään historiasta tietää.

Antti Majander:

1. Kaj Korkea-aho: Paha kirja (Onda boken). Suom. Laura Beck.

Ei ratkaise olemassaolon arvoitusta eikä anna yleisen rauhanomaisen rinnakkaiselon reseptiä. Mutta tarjoaa kaikille kirjallisuudennälkäisille rennon nuorekkailla asenteilla päivitettyä maittavaa mysteeriperinneherkkua.

2. Heidi Köngäs: Hertta.

Väkevä romaani siitä, miten poliittinen ja henkilökohtainen yhdistyvät, eikä kummankaan käy hyvin, saati kenenkään. Aatteiden valtapelissä rakkaus on arvoton valuutta.

3. John Williams: Stoner.

Suom. Ilkka Rekiaro.

Williamsin romaani on messu niille vaimeille mutta vilpittömille sieluille, joiden avulla moni muu jaksaa arkensa ja kohtalonsa.

Jukka Petäjä:

1. Johanthan Franzen:

Purity. Suom. Raimo Salminen.

Syvä luotaus ihmisen paikkaan omassa henkilöhistoriassaan. Keneksi me lopulta tulemme? Järkälemäinen romaani sivumäärältään, mutta vielä järkälemäisempi sisällöltään.

2. Andrés Caicedo:

Eläköön rumba! Suom. Jukka Koskelainen.

Kolumbialaista klassikkoa ehdittiin odottaa pitkään suomeksi, mutta mikä parasta: kuumeisesti etenevä Eläköön rumba! maistuu yhä edelleen yllättävän tuoreelta romaanilta, vaikka se julkaistiin alun perin jo lähes 40 vuotta sitten.

3. Jörn Donner:

Ruotsi. Matkoja vieraassa maassa. Suom. Kari Koski.

Tuottelias Jörn Donner teki henkilökohtaisen tietokirjan tämän päivä Ruotsista. Kuviteltu ruotsalaisuus tuo mieleen Drottningholmin linnan veistokset, jotka on varastettu Albrecht von Wallensteinin suunnittelemasta palatsista Prahasta 1648. Ryöstettyä lainatavaraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat