Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ihmettelen miksi koko Suomi on siilipuolustuksessa”

Kulttuuri
 

Berliini

Saksan yhteiskunta on Timo Miettiselle läpikotaisin tuttu, koska perheyrityksellä on ollut yhteydet saksankieliseen Eurooppaan 1960-luvulta lähtien.

Yrittäjänä hän on sitä mieltä, että Suomi voisi ottaa Saksasta monella tavalla oppia.

”Oikeastaan 15 vuotta sitten tehdyt Gerhard Schröderin uudistukset olisi voinut kopioida suoraan Suomeen. Jos niin olisi tehty, emme olisi näin hankalassa tilanteessa kuin nyt”, hän sanoo.

Miettinen on huolestunut siitä, kuinka Suomen hallitus luovutti valtaa liike-elämälle ja edunvalvontajärjestöille, vaikka demokratiassa ylin valta kuuluu hallitukselle.

”Suomessa eturyhmät ajattelevat vain sitä, mikä on parasta mulle.”

”Lisäksi työn tekemiseen liittyy vanhanaikaista jäykkyyttä ja ajatusta, että saavutetuista eduista ei missään nimessä tingitä. Ihmettelen, miksi koko Suomi tuntuu olevan siilipuolustuksessa”, Miettinen sanoo.

Hänen mielestään etenkin pienyritykset, nuorten uudet ja luovat yritykset, ovat Suomessa lainsäädännön yliajamia. Saksassa on erityislainsäädäntö alle kymmenen hengen yrityksille.

”Pitäisi olla joustonvaraa palkkausehtoihin pienyritykselle. Ajatelkaa kolmen työntekijän firmaa, jonka työntekijöistä yksi on lusmu. Jos hänet irtisanotaan, tilalle ei saa palkata ketään”, Miettinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat