Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tällainen on Star Wars: The Force Awakens: eeppinen, koskettava ja paras Tähtien sota sitten vuoden 1983

Kulttuuri
 

Uusi Tähtien sota -elokuva The Force Awakens on eeppinen, koskettava, hauska ja huikea seikkailu.

Jännitystä ja toimintaa riittää alusta loppuun, mutta tarinassa on koko ajan kyse henkilöistä, ei räjähdyksistä.

Ohjaaja J.J. Abrams, joka on myös elokuvan toinen käsikirjoittaja, on onnistunut tekemään elokuvan, joka kunnioittaa edeltäjiään, mutta vie klassikkosarjan uuteen aikaan.

The Force Awakens on paras Tähtien sota -elokuva sitten vuoden 1983 Jedin paluun.

Elokuva tekee kaksi asiaa samaan aikaan.

The Force Awakens on uusi alku Tähtien sodalle. Ensimmäisen Tähtien sodan tapaan se on herätys, kutsu tarinan hahmoille seikkailuun, ja vastuuseen. The Force Awakens toisintaa lähes jokaisella tasolla – pienistä yksityiskohdista rekvisiitassa tarinan isoihin kaariin asti – asetelmia alkuperäisestä Tähtien sota -trilogiasta.

Toisaalta The Force Awakens on nimenomaan jatkoa Episodien IV – VI tapahtumille, eli alkuperäiselle elokuvatrilogialle Uusi toivo, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu.

Elokuva on siis samaan aikaan ”reboot”, eli sarjan uudelleenkäynnistys, sekä jatko-osa.

Tähtien sota -elokuvien tutut kaukaiset planeetat on nyt toteutettu käsityönä ja todellisen oloisiksi. Tämä ei onnistunut vuosituhanteen vaihteessa ilmestyneissä George Lucasin ohjaamissa heikkotasoisissa esiosissa.

Abrams on myös selvästi nykyajan scifi-toimintaohjaaja. Aivan kuten hänen tekemässään Star Trek -uudelleenkäynnistyksessä, tässäkin toiminta on vanhoja Tähtien sotia nopeampaa ja kameratyö tietoisen kaoottisempaa.

Kun on aika antaa tarinan kehittyä ja henkilöiden keskustella, Abrams kuitenkin antaa kameran viipyä.

Kaikki uudet näyttelijät tekevät loistavaa työtä. Adam Driver käy läpi pimeän ja valon kamppailua sisällään. Daisy Ridley on hyvin kirjoitettu vahva naishahmo. John Boyegassa on nuoren Harrison Fordin tapaista rämäpäisyyttä.

Mutta elokuvan ehdoton tähti on Harrison Fordin omana 73-vuotiaana itsenään esittämä Han Solo. Fordille oli myös tietoisesti kirjoitettu elokuvan parhaat repliikit.

Tämän jälkeen on odotettavissa ainakin viisi uutta Tähtien sota -elokuvaa. The Force Awakens on tyylikäs kunnianosoitus vanhoille elokuville ja erinomainen avaus uudelle sarjalle.

Elokuvan pidempi arvio luettavissa täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat