Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin yliopistolla järjestetään perjantaina varjojuhlat – ”375-vuotisjuhlat olivat sen verran kehnot”

Henkilöstö ei tunnista itseään innovaatiopuheesta, sanoo Janne Saarikivi.

Kulttuuri
 

Helsingin yliopistolla järjestetään tänään ”vielä yksi Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhla ilman innovaatiota, brändiä ja Alex Stubbia ”. Varjojuhlilla protestoidaan sivistyksen vähättelyä ja yliopiston roolin typistämistä paikaksi, jossa tuotetaan innovaatioita yritysmaailman käyttöön.

”Yliopiston 375-vuotisjuhlat olivat sen verran kehnot”, perustelee juhlahanketta kielitieteilijä Janne Saarikivi, joka on mukana tapahtuman järjestämisessä.

Varjojuhla järjestetään tänään perjantaina klo 16 Helsingin yliopiston päärakennuksen pienessä juhlasalissa.

Tilaisuudessa puhuvat muun muassa arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila, filosofi Thomas Wallgren ja kirjailija-tutkija Laura Lindstedt. Tilaisuudessa laulaa Maija Vilkkumaa.

”Yliopisto oli tilannut vuosijuhlan kunniaksi meille imagon mainostoimistolta ja saanut aikaan sen, että vietiin vakiintunut metroaseman nimi, saatiin yliopiston rehtoraattiin auto jonka rekisterinumero on HY-375 ja Porthanian seinässä on kuvia, joissa malleilla on päässään jonkinlaisia tennispallon näköisiä pampuloita. Ja sitten Alexander Stubb on käynyt sanomassa meille että innovoikaa tyypit.”

Yliopiston henkilöstön keskuudessa on monia, jotka eivät tunnista omaa yliopistoaan brändi- ja innovaatiopuheesta, Saarikivi sanoo.

”Siksi me järjestämme flashmob-henkisesti oman yliopistojuhlan, joka eroaa virallisista juhlista siten, ettei siellä puhuta innovaatioista, yritysyhteistyöstä, yliopistorankingeista eikä tulostavoitteista, vaan niistä asioista, joita yliopistolaiset kokevat itse tekevänsä ja joista he ovat itse ylpeitä – kulttuurista, sivistyksestä, tiedosta, tieteestä.”

Tapahtuman taustalla ei Saarikiven mukaan ole organisaatiota tai poliittista agendaa.

Kyse on yliopistoväen laajemmasta protestista sitä kohtaan, että rahan merkityksen koetaan korostuvan yliopistoissa sivistyksen ja kulttuurin kustannuksella.

Saarikivi on ollut mukana järjestämässä muun muassa katuluentoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat