Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä tästä ajasta kertoo se, että ihmisoikeudet kyseenalaistetaan?

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) kirjoitti keskiviikkona Twitterissä, että ihmisoikeudet eivät kuulu rikollisille ja terroristeille. Mitä tällainen ajattelu kertoo ajastamme?

Kulttuuri
 
Katariina Hurtig
Arno Kotro
Arno Kotro

Filosofian opettaja Arno Kotro: ”Ilmeisesti suomalainen koulu ei ole ihan maineensa veroinen, kun kaikki sen käyneet eivät opi perusasioita. 2+3=5. Suomen pääkaupunki on Helsinki. Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle. Jos lipsumme ihmisoikeuksista, lipsumme kohti barbariaa.”

Eetikko ja uskonnonfilosofi Antti Kylliäinen: ”Elämmme vaikeita aikoja, ja vaikeina aikoina tällaiset kysymykset nousevat esiin.

Silloin kun asiat ovat mallillaan ja hyvin, ihmisoikeuksia pidetään itsestäänselvyyksinä. Kun oma elämä ja ympäröivä yhteiskunta alkavat ahdistaa, painetaan paniikkinappulaa ja kyseenalaistetaan asioita, joita normaalisti ei tulisi mieleenkään kyseenalaistaa.

Kimmo Räisänen
Antti Kylliäinen
Antti Kylliäinen

En olisi kamalan huolissani kansanedustaja Laura Huhtasaaren sanomisista, sillä tuollaiset heitot ovat luonnollisia tällaisina aikoina.

Mutta olen sitä mieltä, että meiltä puuttuu tästä kulttuurista syvällistä eettistä vakaumusta ja osaamista. Emme pidä riittävän kirkkaana mielessä sitä, mikä on hyvää ja oikein. Jos pitäisimme, se ei hämärtyisi meiltä edes kriisiaikoina, vaan toimisi johtotähtenä elämässä.

Uskon, että tarvitsemme hyveitä ja että meidän pitäisi miettiä enemmän sitä, miten olla hyvä ihminen. Hyveiden opettelu lähtee kasvatuksesta, mutta ei pysähdy lapsiin ja nuoriin. Voimme kasvattaa itseämme läpi elämän.”

Aku Isotalo
Irja Askola
Irja Askola

Helsingin piispa Irja Askola: ”Tällainen ajattelu kertoo pelosta, historian unohtamisesta ja yksilönoikeuksien maksimoinnista.

Pelko syntyy siitä kun ihminen joutuu yllättäviin tilanteisiin. Jos ei ole koskaan tavannut Syyriasta tulevaa ihmistä, sellaisen kohtaaminen voi pelottaa.

Monella suomalaisella on tällä hetkellä paha olo. Jos vantaalaisen yksinhuoltajaäidin täytyy jättää verenpainelääke ostamatta, jotta voi varmistaa lapsensa saavan aamupalaa, on ymmärrettävää, että hän tuntee pelkoa ja turhautumista. Mieleen voi nousta kysymys, onko minun hätäni näkymätöntä, kun näkyvä hätä ja apu menevät esimerkiksi turvapaikanhakijoille.

Olisi tärkeää, ettemme asettaisi avun tarvitsijoita tai hädänalaisia ryhmiä keskenään vastakkain. Meidän pitäisi nähdä kaikkien hätä ja yrittää auttaa kaikkia.

Olisi myös hyvä kertoa ja jakaa enemmän erilaisia tarinoita sekä Suomesta että muualta maailmasta. Sotien sukupolvilla on paljon kerrottavaa meidän sukupolvillemme ja turvapaikanhakijoilla on paljon kerrottavaa meille suomalaisille.

Sivistysvaltion kansalaisetikettiin kuuluu pitää kiinni ihmisoikeuksista. Sen pitää olla kaiken lähtökohta.

Kristittynä haluaisin muistuttaa vielä kaikkien uskontojen yhteisestä kultaisesta säännöstä: tehkää toisillenne sitä, mitä toivoisitte itsellenne tehtävän. Jos jonkun ihmisoikeuksia poljetaan, kannattaa koettaa asettua hänen asemaansa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat