Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nightwishin historiallinen Lontoon-keikka päättyi yllätysvieraan esiintymiseen

Kulttuuri
 
Tina Korhonen
Nightwishin Marco Hietala (vas.), Floor Jansen ja Tuomas Holopainen hymyilivät leveästi, kun he esittelivät illan yllätysvieraan, Richard Dawkinsin Wembley-areenalla.
Nightwishin Marco Hietala (vas.), Floor Jansen ja Tuomas Holopainen hymyilivät leveästi, kun he esittelivät illan yllätysvieraan, Richard Dawkinsin Wembley-areenalla. Kuva: Tina Korhonen

Yleensä rockyhtyeiden areenakonsertit päättyvät illan isoimpiin pommeihin, mutta suomalainen Nightwish-yhtye on tässäkin suhteessa erilainen.

Yhtyeen konsertti Lontoon legendaarisella Wembley-areenalla päättyi professorin puheeseen. Kaksituntisen konsertin päätteeksi yhtye palasi lavalle mukanaan illan yllätysvieras: tunnettu englantilainen biologi ja kirjailija Richard Dawkins.

Täytenä yllätyksenä tämä ei Nightwishin faneille tullut, sillä Dawkins on kertojana yhtyeen uusimmalla albumilla Endless Forms Most Beautiful, ja hänen ääntään on kuultu nauhalta myös kiertueen aiemmilla keikoilla.

Yhteisesiintyminen toteutui lopulta, kun Nightwishin kiertue osui lähimmäs Dawkinsin kotipaikkaa Oxfordia, joka on vain sadan kilometrin päässä Lontoosta.

Dawkinsin ja Nightwishin yhteistyö herätti levyn ilmestyessä myös kohua, sillä professori tunnetaan ateismin puolestapuhujana. Jos Wembley-areenassa joku esitti vastalauseita, ne hukkuivat muun yleisön suosionosoitusten alle.

Nightwish teki lauantai-iltana myös suomalaista musiikkihistoriaa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisyhtye esiintyi areenakonsertin pääesiintyjänä musiikkimaailman keskuksessa Lontoossa. Konserttiin myytiin 11 000 lippua, ja se oli loppuunmyyty jo viikkoja etukäteen.

Kuten kiertueen aiemmilla keikoilla, myös Lontoossa konsertin pääosassa oli yhtyeen keväällä julkaisema albumi Endless Forms Most Beautiful.

Lähes täydelle katsomolle sai esiintyä myös illan avannut toinen suomalaisyhtye Amorphis.

Lue lisää Nightwishin Lontoon-konsertista maanantain Helsingin Sanomissa.

Tina Korhonen
Biologi Richard Dawkins nousi Lontoossa Nightwishin kanssa samalle lavalle. Kuvassa myös Marco Hietala ja Floor Jansen.
Biologi Richard Dawkins nousi Lontoossa Nightwishin kanssa samalle lavalle. Kuvassa myös Marco Hietala ja Floor Jansen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat