Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa kymmenen miljoonaa ihmistä tavoitteli Adele-lippuja – levy jatkaa maailmalla ennätysten murskaamista

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Adele hätyyttelee levynmyynti- ja lipunmyyntiennätyksiä.
Adele hätyyttelee levynmyynti- ja lipunmyyntiennätyksiä. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Liput poptähti Adelen Yhdysvaltain-kiertueelle myytiin loppuun vain parissa minuutissa, kun ne tulivat myyntiin aiemmin tällä viikolla, kertoo uutissivusto NME.

NME:n mukaan jopa kymmenen miljoonaa fania tavoitteli myynnissä olleita 750 000:aa lippua torstaina.

Lipunmyyntiyritys Ticketmasterin mukaan neljä miljoonaa fania yritti ostaa lippuja pelkästään New Yorkin Madison Square Gardenin konsertteihin. Niihin oli tarjolla 120 000 vapaata paikkaa.

Adelen konserttilippujen valtaisa kysyntä sai varausjärjestelmät kaatumaan. Monet pettyneet fanit purkivat suuttumustaan jälkikäteen sosiaalisessa mediassa.

Ticketmasterin Pohjois-Amerikan-johtaja Jared Smith julkaisi myöhemmin tiedotteen, jossa hän kiitti henkilökuntaansa hyvästä työstä, tietoteknisistä ongelmista huolimatta.

”Kiitos ponnisteluistanne. Minulle kerrottiin, että tämä oli helpostikin kaikkien aikojen ennätys: kymmenen miljoonaa fania rynnisti sivustollemme. Pystyimme antamaan hyvän kokemuksen niin monelle fanille kuin se vain oli mahdollista”, Smith sanoi.

Adelen Yhdysvaltain-kiertue julkistettiin tämän viikon alussa, maanantaina.

Kiertue alkaa ensi heinäkuussa ja siihen sisältyy kaikkiaan 56 konserttia. Kyseessä on laulajan ensimmäinen Yhdysvaltain-kiertue viiteen vuoteen.

Ennen Yhdysvaltoja Adele kiertää koko talven, kevään ja alkukesän Eurooppaa ja Brittein saaria.

Suomeen asti kiertue ei ylety. Lähin keikkapaikka on Tukholma, jossa supertähti laulaa huhtikuun lopussa.

Kiertueet ovat jatkoa marraskuun lopun levynjulkaisulle. Adelen 25-albumi julkaistiin 20. marraskuuta.

Julkaisun jälkeen 25 on rikkonut jo miltei kaikki mahdolliset ennätykset, ja lisää on tulossa.

Esimerkiksi Telegraphin mukaan siitä saattaa olla tulossa jopa Britannian myydyin studioalbumi.

25 myy tilastonikkarien mukaan parhaillaan paljon nopeammin kuin Adelen edellinen levy, vuonna 2011 julkaistu 21. Sitä on myyty tähän mennessä Britanniassa noin 4,7 miljoonaa kappaletta.

Britanniassa 25 oli myynyt virallista levymyyntitilastoa pitävän Official Charts Companyn mukaan torstai-iltaan mennessä 1,97 miljoonaa kappaletta ja oli ylittämässä perjantaina maagisen kahden miljoonaan myydyn levyn rajan vain 29 päivää julkaisunsa jälkeen.

Tämäkin on ennätys. Adelen edellinen levy 21 ylitti kahden miljoonan rajan ”vasta” 13 viikkoa julkaisunsa jälkeen.

Official Charts Company ennustaa, että 25 myy Britanniassa vuoden loppuun mennessä 2,5 miljoonaa kappaletta ja pääsee kaikkien aikojen myydyimpien levyjen top 40 -listalle.

Myös Yhdysvalloissa levy on rikkonut maagisen rajan, siellä viisi miljoonaa. Tähän päivään mennessä levyä on myyty Yhdysvalloissa 5,2 miljoonaa kappaletta.

Jo avausviikollaan 25 rikkoi Billboardin mukaan myyntiennätyksen 3,38 miljoonalla myydyllä levyllä. Luotettavia myyntitilastojaon pidetty Yhdysvalloissa vuodesta 1991 lähtien.

Edellinen avausviikon myyntiennätys oli poikabändi ’N Syncillä vuodelta 2000. Justin Timberlaken kipparoiman yhtyeen levyä No Strings Attached myytiin maaliskuussa 2000 avausviikollaan yli 2,4 miljoonaa kappaletta.

Latausten ja fyysisten levyjen myyntiä on lisännyt Adelen tapauksessa se, ettei levyä julkaistu Spotifyn ja Apple Musicin tapaisissa striimauspalveluissa.

Suomessakin Adelen 25 on pysynyt virallisen listan kärjessä levyn julkaisusta asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat