Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen rikkaimpiin kuuluvan Poju Zabludowiczin taidekokoelmasta kootaan näyttely Helsinkiin

Zabludowiczien kokoelmaan kuuluu noin 5 000 teosta 500 taiteilijalta, ja se keskittyy nouseviin kykyihin.

Kulttuuri
 
David Bebber
Sam Fallsin vuonna 2015 valmistunut teos Untitled (Boat House) rakennettiin Pernajan Sarvisaloon, jossa on Chaim ”Poju” Zabludowiczin ja hänen vaimonsa Anitan ylläpitämä taiteilijaresidenssi. Alue on avoinna yleisölle vain kerran vuodessa.
Sam Fallsin vuonna 2015 valmistunut teos Untitled (Boat House) rakennettiin Pernajan Sarvisaloon, jossa on Chaim ”Poju” Zabludowiczin ja hänen vaimonsa Anitan ylläpitämä taiteilijaresidenssi. Alue on avoinna yleisölle vain kerran vuodessa. Kuva: David Bebber

Suomen rikkaimpiin miehiin kuuluvan Chaim ”Poju” Zabludowiczin ja hänen brittivaimonsa Anitan nykytaidekokoelmaa esittelevä näyttely avautuu Helsingin Taidehallissa maaliskuussa. Kyseessä on ensimmäinen Zabludowicz Collectionin näyttely Suomessa.

Näyttelyssä on esillä teoksia yhdeksältä taiteilijalta, muiden muassa Sam Fallsilta, Erin Shirreffiltä ja vuonna 2013 Suomea Venetsian biennaalissa edustaneelta Antti Laitiselta.

Monet näyttelyn taiteilijoista ovat työskennelleet Zabludowiczien ylläpitämässä taiteilijaresidenssissä Pernajan Sarvisalossa. Alue on avoinna yleisölle vain kerran vuodessa. Helsingin Sanomat vieraili Sarvisalossa kesällä 2012.

Zabludowiczien kokoelman pääasiallinen näyttelytila sijaitsee Lontoossa, ja sillä on tilat myös New Yorkissa.

Zabludowiczien vuonna 1994 perustamassa kokoelmassa on taidetta 1940-luvun lopulta nykypäivään. Se käsittää noin 5 000 teosta 500 taiteilijalta, ja se keskittyy nouseviin kykyihin.

Kansainvälisesti Zabludowiczit ovat merkittäviä taidevaikuttajia, jotka on monesti listattu Art Review -lehden maailman sadan vaikutusvaltaisimman listalle. Viime vuonna he kuitenkin putosivat listalta.

Zabludowicz Collectionin näyttely nähdään Helsingin Taidehallissa 19.3.–24.4.2016.

Tim Bowditch
Laura Buckleyn Shields-installaatio nähtiin Zabludowiczien galleriassa Lontoossa 2013.
Laura Buckleyn Shields-installaatio nähtiin Zabludowiczien galleriassa Lontoossa 2013.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat