Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beatlesin yllätys: koko tuotanto suoratoistoon jouluaattona

Kulttuuri
 
The Beatles levytti seitsemän vuoden aikana 12 albumia. Ne voi pitkän odotuksen jälkeen kuunnella nyt myös suoratoistopalveluista.
The Beatles levytti seitsemän vuoden aikana 12 albumia. Ne voi pitkän odotuksen jälkeen kuunnella nyt myös suoratoistopalveluista.

The Beatlesin tuotanto tulee kuunneltavaksi suoratoistopalveluissa jouluaattona. Pitkään valmistellulla julkistuksella tavoitellaan rockhistorian kuuluisimmalle yhtyeelle uutta yleisöä.

Yhtyeen musiikkia voi kuunnella sekä ilmaisista että maksullisista suoratoistopalveluista jouluaattona kello 0.01 alkaen. Beatlesin musiikkia tarjoavat Suomessa Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music ja Google Play.

Suoratoistojulkaisun jälkeen Spotifysta ja muista striimauspalveluista löytyvät Hey Juden, Yesterdayn ja Helpin kaltaiset hitit, mutta myös hittikokoelmilta puuttuvat albumiraidat ja marginaalisemmat klassikot, kuten psykedeelisen rockin varhainen virstanpylväs Tomorrow Never Knows ja yhtyeen pisin levytetty kappale, yli kahdeksanminuuttinen kokeellinen äänikollaasi Revolution 9.

Beatles oli viimeinen suuri vanha artisti, jonka musiikki oli saatavana tähän asti vain äänilevyillä ja latausmyynnissä.

Yhtyeen studioalbumit julkaistiin uudelleen masteroituina cd-levyinä vuonna 2009 ja vinyylinä vuonna 2012. Tuorein Beatles-julkaisu on yhtyeen listaykköshiteistä koottu kokoelma 1+, joka ilmestyi marraskuun alussa.

Suoratoistopalvelujen asemasta musiikkibisneksessä on väitelty useaan otteeseen tänä vuonna. Adele herätti huomiota pidättämällä tuoreen albuminsa vain myyntikappaleena. Kesällä taas Taylor Swift kiisteli sekä Applen että Spotifyn kanssa siitä, miten rahat pitäisi jakaa artisteille.

Beatlesin musiikki on aiemminkin saapunut uusiin formaatteihin muita myöhemin. Yhtyeen cd- ja iTunes-julkaisujakin saatiin odottaa vuosia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat