Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Podcast-suosituksia maailmalta ja meiltä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Olli Sulopuisto, vapaa toimittaja ja podcastaaja

1. This American Life

”Yleisparas. Se on kuin New Yorkerin radiovastine, ja New Yorker on lempilehteni: voin luottaa siihen, että vaikka aiheet vaihtelevat tosi paljon, se tehdään niin hyvin, että se on aina vähintään kiinnostavaa.”

2. Radiolab

”Radiolabia luonnehdittiin ensin tiedeohjelmaksi, mutta ei se oikeastaan ole sitä. Alussa viehätti se että puhutaan abstrakteista aiheista mutta kahden vetäjän kesken. Siinä on myös huumoria ja hassuttelua, ja sen äänisuunnittelu on kiinnostavaa.”

3. Mystery show

”Starlee Kinen Mystery Show’ssa ei ole yhtään sivupolkua, jonka siitä voisi jättää pois. Ohjelma on niin vahva, että vaikka ollaan suorittamassa tehtävää, siinä voidaan pysähtyä viideksi minuutiksi juttelemaan asiakaspalvelijan kanssa elämästä, ja se on mahtavaa radiota.”

4. Slate money

”Hyviä talousohjelmia on muitakin, kuten Freakonomics, mutta Slate moneyssa viehättää se, että se on käytännössä editoimaton kolmen ihmisen keskustelutuokio. Ei teoreettista tai kuivaa.”

5. Song exploder

”Nimensä mukaisesti otetaan yksi biisi ja se käydään läpi instrumenttiraita instrumenttiraidalta, ja lopuksi se soitetaan läpi, ja se kuulostaa yhtäkkiä aivan erilaiselta. Kun on musiikista kiinnostunut mutta teoreettisesti urpo, se on ehkä havainnollisin tapa puhua musiikista.”

Johanna Viitanen, kirjailija ja kustannustoimittaja

1. The Infinite Monkey Cage

”’Milloin mansikka on kuollut?’ja muita tärkeitä tiedekysymyksiä selvittävät fyysikko ja koomikko vieraineen BBC Radio 4:n suositussa tiedekomediassa.”

2. Dan Carlin’s Hardcore History

”Historiapodcast kertoo koukuttavan perusteellisesti muun muassa Tšingis-kaanista ja mongolivaltakunnasta.”

3. Welcome to Night Vale

”Fiktiopodcast kiehtovan oudosta pikkukaupungista, jossa kaikki salaliittoteoriat ovat totta.”

4. The Message

”Nopea kahdeksan jakson scifitarina, jossa huippuasiantuntijat ratkaisevat tappavaa viestiä ulkoavaruudesta.”

5. The Mental Illness Happy Hour

”Koomikko Paul Gilmartin kertoo tarinoita mielen sairauksista ja haastattelee ihmisiä, joita ne koskettavat.”

Sami Köykkä, konsultti ja ikinörtti

1. Puhujainkulma

”Teknologia-asiaa ja muutakin sopivan leppoisasti Suomen parhaassa podcastissa.”

2. Mission Log

”Analysoi Star Trekiä jakso kerrallaan. Nyt mennään jo The Next Generationissa.”

3. Scientific American -lehden 60-Second Science

”Useimmat podcastit ovat turhan pitkiä. Tässä ei ole sitä ongelmaa – podcast koostuu minuutin mittaisista tiededokumenteista.”

4. Security Now

”Juontajalla on tuskastuttavan kiemurainen ja pitkäpiimäinen ulosanti, mutta hänpä onkin mielenkiintoista asiaa kertova tietoturva-asiantuntija eikä radiojuontaja.”

5. Car Talk

”Tämä ’podcastien Top Gear’ on itse asiassa radio-ohjelma ja vieläpä lakkautettu sellainen, mutta onneksi podcastista tulee edelleen joka viikko parhaita paloja vuosikymmenien varrelta.”

Aino Frilander, toimittaja

1. Lena Dunham: Women of the Hour

Lena Dunham teki kirjansa pokkariversiota markkinoidakseen kuusiosaisen podcast-sarjan, ja se osoittautui hurmaavaksi ja fiksuksi – oikeastaan paremmaksi kuin Dunhamin kirja! Kaikille Girlsin faneille.”

2. Limetown

”Ensin kuvittelin kuuntelevani Serialin kaltaista dokumenttikuunnelmaa, mutta Limetown osoittautuikin enemmän X-Filesin sukulaiseksi. Ensimmäinen kausi päättyy melkoiseen cliffhangeriin.

3. Call Your Girlfriend

”Toimittaja Ann Friedman ja digistrategi Aminatou Sow ovat parhaita kavereita ja asuvat Yhdysvaltain eri laidoilla. Viikoittaisessa podcastissa vaihdetaan kuulumiset ja puhutaan pop-kulttuurista, mediasta, politiikasta, feminismistä ja kaftaaneista.”

4. Mellan raderna

”Suomenruotsalaiset ovat edellä podcastien tekemisessä. Toimittaja-kirjailija Jeanette Öhmanilla niitä on kaksin kappalein – Magnus och Peppes podcast ja oma suosikkini, kirjapodcast Mellan raderna.”

5. New York Times Books

”Myös New York Timesillä ja Guardianilla on hyvät kirjapodcastit. Niistä löytää uutta luettavaa ja ääninovelleita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat