Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esa-Pekka Salonen vieraili näyttelijä Alec Baldwinin radio-ohjelmassa: Los Angelesista löytyi vapaus

Salonen valotti haastattelussa Baldwinille myös Yhdysvaltain ja Suomen kulttuurieroja. Ohjelman voi kuunnella verkossa.

Kulttuuri
 
Juhani Niiranen / HS, Handout
Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen pääsi näyttelijä Alec Baldwinin tentattavaksi.
Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen pääsi näyttelijä Alec Baldwinin tentattavaksi. Kuva: Juhani Niiranen / HS, Handout

Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen vieraili viime viikolla näyttelijä Alec Baldwinin radio-ohjelmassa Here’s The Thing.

Newyorkilaisella Wnyc-radiokanavalla lähetettävässä ohjelmassaan Baldwin haastattelee taiteilijoita, poliitikkoja ja esiintyjiä. Baldwin tunnetaan muun muassa roolistaan televisiopomo Jack Donaghynä komediasarjassa 30 Rock.

Ohjelmassa Baldwin haastattelee Salosta muun muassa kapellimestarien ja säveltäjien arvostuksen eroista sekä siitä, miten Salosen isän musiikkimaku teki Salosen suhteesta italialaiseen oopperaan ”ongelmallisen”.

Erityisesti Baldwin ja Salonen keskustelevat radio-ohjelmassa Salosen ajasta Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina.

Los Angelesissa asuminen ja työskenteleminen uudisti Salosen säveltämistyötä, hän kertoo. Kaliforniasta löytyi vapautta.

”Oli uskomattoman hyödyllistä olla kaukana eurooppalaisesta, ylimielisestä älyllisestä kaanonista”, Salonen sanoo.

”Monet kollegat sanovat samaa”, Salonen sanoo. ”Kaliforniaan muuttaminen oli välttämätöntä sille, että heistä tuli sellaisia taiteilijoita kuin he haluavat olla.”

Salonen valottaa haastattelussa Baldwinille Yhdysvaltain ja Suomen kulttuurieroja muun muassa tarinalla siitä, miten hän oppi Los Angelesissa tervehtimään ihmisiä aamulenkillään. Tavan jatkaminen kesämökkimaisemissa Suomessa aiheutti hämmennystä.

Haastattelussa Baldwin tunnustautui Salosen pitkäaikaiseksi faniksi. Baldwin kertoo aloittaneensa klassisen musiikin kuuntelemisen parikymppisenä. Näyttelijäntöitä etsiessään joutui ajamaan päivittäin tuntikausia ympäri Los Angelesia, Baldwin kertoo, ja se oli hyvä aika kuunnella radiota.

Salonen kertoo haastattelussa, että häntä on pyydetty säveltämään soundtrack-musiikkia, mutta elokuvatuotantojen aikataulut ovat hänelle liian tiukkoja.

42 minuuttia pitkän ohjelman voi kuunnella WNYC:n sivulta täällä tai sen voi ladata podcast-muodossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat