Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikuttaako Tanssin talo Guggenheimin toteutumiseen?

Helsinkiin kaavaillun Guggenheimin taidemuseon käsittely kaupunginhallituksessa myöhästyy. Sen sijaan päätös Tanssin talon toteuttamisesta meni läpi nopeasti. Vaikuttavatko nämä asiat toisiinsa?

Kulttuuri
 
Vesa Moilanen
Ritva Viljanen
Ritva Viljanen

Apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen: ”Eivät Tanssin talo ja Guggenheim sulje toisiaan pois. Kysymys on kahdesta eri asiaa koskevasta, eri aikaan toteutuvasta ja eri mittaluokan hankkeesta. Kyllä Helsingin kokoiseen kaupunkiin mahtuu ja pitää mahtua monenlaisia kulttuurihankkeita.”

Jarno Mela
Kaarin Taipale
Kaarin Taipale

Tekniikan tohtori, kaupunkitutkija Kaarin Taipale: ”Tanssin talon myötä Helsinkiin saadaan jotain Guggenheimia ajankohtaisempaa ja kiinnostavampaa – sellaista, joka täältä on puuttunut.

Guggenheimin puolustajat eivät luultavasti näe Tanssin talon toteutumista minkäänlaisena haasteena Guggenheimin toteutumiselle.

He vetoavat todennäköisesti siihen, että hankkeiden merkitys turismille on erilainen.

Emme kuitenkaan tiedä, onko Guggenheimille tulossa yksityistä rahoitusta muuhun kuin alkuvuosien lisenssimaksuun vai ei. Tähän asti on eletty pelkkien lupausten varassa. On myös harhaanjohtavasti puhuttu vain museon rakennuskustannuksista eikä esimerkiksi käyttökustannuksia.

Päätökset tehdään lopulta aina raha edellä, joten numeroiden pitäisi olla oikein eikä perustua toiveajattelulle.

Tanssin taloa varten ei tarvinnut tehdä erillisiä tuotos-selvityksiä, koska hankkeen työllistävät vaikutukset olivat sanomattakin selviä. Mutta jostakin syystä tällaisia pr-talouslaskelmia on jo pitkään tehty Guggenheim-päätöstä tukemaan.

Niistä ei kuitenkaan ole saatu tietoja sen enempää kuin valtion tai yksityissektorin lopullisesta sitoutumisesta Guggenheimin investointi- ja käyttökustannuksiin.”

Kari Pullinen
Ari Lahti
Ari Lahti

Guggenheimin Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti: ”En usko, että hankkeet ovat toisensa poissulkevia. Vaikka molemmat ovat kulttuurihankkeita, on Guggenheim selkeämmin investointi turismiin. Guggenheimin kävijämääristä odotetaan huomattavasti Tanssin talon kävijämääriä korkeampia. Uskon, että Helsingin päättäjät tarkastelevat näitä positiivisia talousvaikutuksia, kun Guggenheimin toteutumisesta päätetään.”

Juhani Niiranen / HS
Tatu Rauhamäki
Tatu Rauhamäki

Kaupunginvaltuutettu Tatu Rauhamäki: ”Tanssin talo on enemmän kansallinen hanke, jonne yleisöä odotetaan pääosin Suomesta, kun taas Guggenheimilla haetaan Suomen elinkeinoelämään potkua kansainvälisyydestä ja turistivirroista. Hankkeet tukevat toisiaan. Mitä enemmän meillä on tasokasta kulttuuritarjontaa, sitä enemmän Helsinki kiinnostaa kansainvälisesti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat