Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Game of Thronesin kirjoittaja tunnustaa – odotettu kirja ei ota valmistuakseen

Kirjailija George R. R. Martin on myöhästynyt jo kahdesta määräajasta, eikä aio enää asettaa deadlinea teoksen valmistumiselle.

Kulttuuri
 
Antti Halonen
George R. R. Martin myöntää, että matkailu tapahtumissa eri puolilla maailmaa on osaltaan saattanut vaikuttaa kirjan viivästymiseen. Viime kesänä hän vieraili myös Archipelacon-fantasiatapahtumassa Ahvenanmaalla.
George R. R. Martin myöntää, että matkailu tapahtumissa eri puolilla maailmaa on osaltaan saattanut vaikuttaa kirjan viivästymiseen. Viime kesänä hän vieraili myös Archipelacon-fantasiatapahtumassa Ahvenanmaalla. Kuva: Antti Halonen

Erittäin suositun Tulen ja jään laulu -kirjasarjan kirjoittaja George R. R. Martin tunnustaa, ettei saa sarjan kuudetta kirjaa valmiiksi lupaamassaan aikataulussa.

Tilanne on ongelmallinen myös siksi, että kirjoihin perustuvan Game of thrones -televisiosarjan uusi kausi alkaa huhtikuussa, ja fanit pelkäävät, että sarja paljastaa tulevan kirjan käänteistä liikaa. Martinin mukaan sekin on mahdollista.

”Winds of winter ei ole valmis. Uskokaa pois, en saa minkäänlaista nautintoa näiden sanojen kirjoittamisesta. Olette pettyneitä, ettekä ole yksin. Myös kustannustoimittajani ja kustantajani ovat pettyneitä. HBO [televisiokanava] on pettynyt, agenttini ja ulkomaiset kustantajat ja kääntäjät ovat pettyneitä, mutta kukaan ei voi olla yhtä pettynyt kuin olen itse”, Martin kirjoittaa faneilleen verkkopäiväkirjassaan.

Martin kertoo, että ensimmäinen sovittu määräaika kirjasarjan uudelle teokselle oli jo 4. marraskuuta. Kun kirja ei valmistunut, kustantaja antoi hänelle lisäaikaa vuodenvaihteeseen, ja hän lupasi saada kirjan valmiiksi siihen mennessä.

Lauantaina julkaisemassaan tekstissä Martin tunnustaa, ettei ole pystynyt taaskaan pitämään lupaustaan. Kirja ei ole valmis.

”Eikä se ole valmis huomenna tai ensi viikollakaan”, hän toteaa.

Martin kertoo kirjoittaneensa satoja sivuja ja kymmeniä kappaleita, mutta paljon on yhä kirjoittamatta.

Martinin mukaan hänellä on aina ollut kirjoittajana niin hyviä kuin huonoja päiviä. Tänä vuonna kirjoittaminen ei hänen mukaansa ole sujunut niin hyvin kuin hän olisi toivonut.

”Ei, en voi kertoa teille, koska saan kirjan valmiiksi tai koska se julkaistaan. En aio asettaa itselleni uutta määräaikaa. Deadlinet vain hermostuttavat minua… …Se on valmis, kun se on valmis. Ja siitä tulee juuri niin hyvä kuin vain suinkin pystyn siitä tekemään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat