Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomat tuo journalismin ja toimittajat näyttämölle – tapahtumien sarja alkaa helmikuussa

Kulttuuri
 

Helsingin Sanomat aloittaa keväällä 2016 uuden tapahtumasarjan, jossa journalismi muuttuu eläväksi esitykseksi. Musta laatikko -tapahtumat pidetään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä torstaina 4. helmikuuta, 31. maaliskuuta ja 2. kesäkuuta.

Musta laatikko -illan aikana HS:n journalistit kertovat yleisölle ennen julkaisemattomia tositarinoita. Tarinat voivat sisältää puheen lisäksi videota, kuvaa, ääntä ja musiikkia.

Helmikuun esityksessä lavalle nousevat Suvi Ahola, Jukka Gröndahl, Marko Junkkari, Anu Nousiainen, Anna-Stina Nykänen, Kimmo Oksanen, Päivi Paulavaara, Tuomas Peltomäki, Sami Sillanpää ja Satu Vasantola.

He paljastavat yleisölle ne tarinat, jotka ovat heitä itseään koskettaneet, yllättäneet tai mietityttäneet. Aiheet ovat sellaisia, joiden tutkimiseen he ovat syvällisesti uppoutuneet.

”Helsingin Sanomille on tärkeää olla siellä missä ihmisetkin”, HS:n päätoimittaja Päivi Anttikoski sanoo. ”HS on järjestänyt kuukausittain useita HS360-yleisötapahtumia Sanomatalossa ja nyt kokeilemme aivan uusia kerronnan keinoja live-yleisön edessä.”

Musta laatikko -ilta etenee kuin laadukas sanomalehti: ulkomaanjournalismista siirrytään sujuvasti kulttuuriin ja pakinaa voi seurata kuvajournalistin videopäiväkirja. Yleisölle ei etukäteen paljasteta, mitä aiheita ilta tuo tullessaan.

Noin kahden tunnin mittaisen esityksen jälkeen tekijäporukka kutsuu yleisön viettämään kanssaan iltaa Pienen näyttämön viinibaariin.

Tapahtuman inspiraationa toimii Yhdysvalloissa kehitetty Pop Up Magazine -esityssarja, joka toteutettiin ensi kerran vuonna 2009 pienen teatterin lavalla San Franciscossa.

Lipunmyynti Musta laatikko -esityksiin alkaa maanantaina 4. tammikuuta. Liput maksavat 14 euroa esitykseltä ja niitä voi ostaa Kansallisteatterin lipunmyynnistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat