Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haitaristi Kimmo Pohjonen kiilasi maailmanmusiikin listan kärkeen, Värttinä neljäs

Kulttuuri
 
Sami Kilpiö HS
Kimmo Pohjonen otti maailmanmusiikkilistan kärkipaikan Sensitive Skin -soololevyllään.
Kimmo Pohjonen otti maailmanmusiikkilistan kärkipaikan Sensitive Skin -soololevyllään. Kuva: Sami Kilpiö HS

Suomalaisen haitaritaiturin Kimmo Pohjosen levy Sensitive Skin on noussut vuoden 2016 alkajaisiksi eurooppalaisten radiotoimittajien virallisen listan kärkeen.

Syyskuussa julkaistu levy aloitti voittokulkunsa jo marraskuussa, jolloin se oli World Music Charts Europe -listan neljäntenä. Joulukuussa levy nousi toiseksi, ja nyt tammikuun listalla se saavutti kärkipaikan.

Pohjosen soololevyllä on mukana valtava määrä erilaisia sointiyhdistelmiä, joita on luomassa suuri, eri genreistä tuleva muusikkojoukko. Levyllä ovat mukana muun muassa laulaja Ismo Alanko, basisti Lauri Porra, kansanmusiikkiviulisti Arto Järvelä, trumpetisti Jukka Eskola, kitaristi Timo Kämäräinen ja rumpali Sami Kuoppamäki.

Maailmanmusiikin listalta löytyy tammikuussa myös muuta suomalaista väriä: kansanmusiikkiyhtye Värttinän Viena-levy nousi neljännelle sijalle.

Lokakuussa julkaistu Värttinän 13. levy Viena on saanut vaikutteita yhtyeen Vienan-matkalla. Viimeisimmistä Värttinän levyistä Viena erottuu muun muassa sillä, ettei kokoonpanoon kuulu enää rumpuja eikä bassoa.

Suomen ohella toinen maailmanmusiikin listalla jyräävä musiikkimaa on Mali. Malilaisartisteja löytyy listan kymmenen kärjestä jopa neljä. Heistä laulajatar Kandia Kouyaté pitää kakkossijaa heti Pohjosen jälkeen Renascence-levyllään.

Kolmantena tammikuun listalla on chileläisorkesteri Chico Trujillo puhallin ja perkussiovetoisella bilelevyllään Reina de todas las Fiestas. Kansanmusiikkia, boleroa, reggaeta ja hiphopia yhdistelevä cumbia-musiikin sanansaattaja esiintyi äskettäin Helsingissä.

World Music Charts Europe on maailmanmusiikkiin keskittyvien radiotoimittajien, dj:den ja tuottajien kokoama levylistaus. Listaa on koottu vuodesta 1991 lähtien.

Kimmo Pohjosta voi kuulla Suomessa livenä Helsingin Tavastialla 7. helmikuuta sekä Kokkolan konservatorion salissa 19. helmikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat