Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Markus Selin: ”Kun olisikin tullut rahaa CIA:lta!”

Kulttuuri
 

Jäätävä polte oli esikoiselokuva sekä ohjaaja Renny Harlinille että tuottaja Markus Selinille. Sitä tehdessään he olivat vähän päälle parikymppisiä.

Selin ei säästele sanojaan sensuurista.

”Epäilimme, että se saa ikärajaksi 18, mutta Neuvostoliiton persettä nuoleva sensuuri tuli yllätyksenä. Eihän sillä ollut mitään tekemistä terveen järjen kanssa”, Selin puhisee puhelimessa.

Aikanaan Jäätävän poltteen tekemisestä puhuttiin paljon. Huhuttiin, että se oli saanut rahoitusta CIA:lta. Se herättää Selinissä hilpeyttä.

”Olisikin saatu rahaa CIA:lta!” hän tokaisee.

”Enimmäkseen elokuvan rahoitti mormonien omistama yhtiö Cinema Group Venture, joka oli aiemmin tuottanut vain kaksi elokuvaa, Niagaran putouksista kertovan matkailuelokuvan ja Walter Hillin ohjaaman Raivoisan ajojahdin.”

Kohu ei auttanut Jäätävää poltetta menestykseen.

Se sai Suomessa lopulta vain vähän yli 30 000 katsojaa.

”No jos kontillinen banaaneja makaisi vuoden satamassa, niin ne pilaantuisivat. Samalla tavalla Jäätävä polte happani odotellessa. Minulta meni siinä tappiossa videoiden maahantuontifirma ja kaikki”, Selin sanoo.

”Mutta meni se sentään Amerikan markkinoille 1 071 kopiolla. Käsittääkseni mikään muu pohjoismainen elokuva ei ole vieläkään saanut siellä yhtä laajaa jakelua.”

Sittemmin Renny Harlin muutti Amerikkaan, missä hän ohjasi muun muassa elokuvat Die Hard 2 (1990) ja Cliffhanger – kuilun partaalla (1993).

Selin puolestaan johtaa Solar Filmsiä, yhtä Suomen suurinta elokuvayhtiötä, joka on tuottanut muun muassa vuonna 2015 Kätilön ja Luokkakokouksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat