Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pianisti Ralf Gothóni julkaisee ”avomieliset” muistelmat – mukana muun muassa hupaisa muisto iltapuvun ratkeamisesta

Kulttuuri
 
Sirpa Räihä / HS
Mittavan kansainvälisen uran tehnyt pianisti Ralf Gothòni täyttää toukokuussa 70 vuotta.
Mittavan kansainvälisen uran tehnyt pianisti Ralf Gothòni täyttää toukokuussa 70 vuotta. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Professori, pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Ralf Gothóni julkaisee keväällä muistelmateoksen Ralf Gothónin Soiva elämä.

Kirjan on kirjoittanut Raija Lampila ja sen kustantaa Auditorium. Gothóni täyttää 2. toukokuuta 70 vuotta.

Kustantajan tiedotteessa muistelmia kuvaillaan ”avomielisiksi”. Luvassa on muistoja muun muassa Gothónin lapsuudesta Raumalla boheemissa kulttuuriperheessä.

Lisäksi käsitellään vuosia, jolloin pianisti esitti liediä ympäri maailmaa yhdessä Martti Talvelan kanssa, sekä lied-duon Jorma Hynninen –Ralf Gothóni yhteisiä kokemuksia. ”Kirja vilisee maailman huippumuusikoita Barbara Hendricksistä Tom Krauseen ”, tiedotteessa luvataan.

Sopraano Barbara Hendricksin kohdalla teoksessa kerrotaan muun muassa sattumus, kuinka pianisti Gothóni astui vahingossa laulajattaren upouuden Diorin iltapuvun laahuksen päälle kesken Berliinin Filharmoniassa pidetyn kamarimusiikkikonsertin. Puku ratkesi ylhäältä alas, ja Hendricksillä oli täysi työ puvun kannattelun ja samanaikaisen vaativan laulusuorituksen kanssa selvitäkseen konsertin loppuosasta.

”Taiteilijalämpiössä Barbara kysyi minulta, että mikä ihme teitä suomalaisia oikein vaivaa. Tämä oli jo toinen kerta, kun suomalainen astuu hänen laahuksensa päälle. Esa-Pekka Salonen teki sen ensimmäisellä kerralla. Sanoin Barbaralle, että ehkä se johtuu siitä, että me suomalaiset olemme kiinnostuneita kaikenlaisista elämän ilmiöistä. Me haluamme myös tietää, mitä puvun sisällä on. Barbaran ilme oli hämmästynyt”, Ralf Gothóni kertoo teoksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat