Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaistoivo Miekkailija iskee nyt Palm Springsin elokuvajuhlilla – Kultaiset maapallot jaetaan sunnuntaina

Palm Springsin festivaalin avauselokuvan paikka toi julkisuutta esimerkiksi Los Angeles Timesissa

Kulttuuri
 
Märt Avand ja Liisa Koppel näyttelevät Miekkailija-elokuvassa.
Märt Avand ja Liisa Koppel näyttelevät Miekkailija-elokuvassa.

Klaus Härön Miekkailija-elokuvan (käsikirjoitus Anna Heinämaa ) lobbaus on keskittynyt Palm Springsin elokuvajuhlille Kaliforniaan ennen jännittäviä ehdokkuustilaisuuksia.

”Se on leffannäyttöä ja naamannäyttöä. Meillä on paikalla ohjaaja Klaus Härö sekä tuottajista Kai Nordberg ”, elokuvan tuottajiin kuuluva Kaarle Aho kertoo puhelimitse.

Miekkailija on saanut Palm Springs -festivaalin avauselokuvana lisää julkisuutta esimerkiksi Los Angeles Timesissa.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä selviää saako Miekkailija Golden Globe -palkinnon eli Kultaisen maapallon ei-englanninkielisten elokuvien sarjassa. Miekkailija on yksi viidestä sarjan finaaliin valitusta elokuvasta.

Seuraava jännittävä päivä on 14. tammikuuta. Silloin ratkeaa nouseeko Miekkailija Oscar-kilvan toiselta kierrokselta yhdeksän parhaan elokuvan joukosta myös finaaliin eli viiden parhaan joukkoon ei-englanninkielisten elokuvien sarjassa. Itse Oscarit jaetaan 28. helmikuuta.

”Oscareiden suhteen suora lobbaus on joulun aikaan ollut hillittympää. Rajattu määrä ihmisiä katsoo elokuvan ja tekee valintansa.”

Oscarit ovat palkintoina huomattavasti arvostetumpia. Golden Globet jakaa kiistelty toimittajajärjestö HFPA, jossa on mukana myös juorutoimittajia. Golden Globe -gaala on kuitenkin tärkeä seurapiiritapahtuma, ja ehdokkaat saavat myös huomattavaa tv-julkisuutta.

Kaarle Ahon mukaan Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuudet ovat toistaiseksi näkyneet siinä, että Länsi-Euroopan elokuvalevittäjät pyytävät entistä vilkkaammin screenereitä eli dvd:tä tai suojattua verkkoyhteyttä tutustuakseen elokuvaan.

”Pohjois-Amerikan elokuvalevittäjät selvästi odottivat joulukuulle Oscar-shortlistauksia ja ovat sen jälkeen niin ikään ottaneet myyntiagenttiimme aktiivisemmin yhteyttä.”

Miekkailija on toistaiseksi ollut elokuvateatterilevityksessä Suomessa, Virossa ja suppeammin myös Saksassa. Suomessa elokuvan on nähnyt 62 000 katsojaa ja Virossa noin 50 000 katsojaa. Tänä vuonna elokuva nähdään myös ainakin Tanskan elokuvateattereissa.

”Elokuva on nyt lauantaina Los Angelesin Skandinaavisen elokuvan festivaalin avajaiselokuvana ja jatkaa viikkoa myöhemmin Washingtoniin vastaavanlaiselle festivaalille”, Aho kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat