Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Motörheadin Lemmy haudattiin Los Angelesissa – sadattuhannet fanit seurasivat suoraa lähetystä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Rock-kollegat kunnioittivat Lemmyn muistoa
Rock-kollegat kunnioittivat Lemmyn muistoa
Motörhead-keulakuvan Ian "Lemmy" Kilmisterin hautajaiset pidettiin lauantaina Los Angelesissa. Tilaisuus näytettiin myös suorana internetissä. Kuva: Reuters

Rockyhtye Motörheadin legendaarisen keulakuvan Lemmy Kilmisterin hautajaisia vietettiin Los Angelesissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello yhdeltä Suomen aikaa.

Hautajaiset pidettiin perheen ja lähipiirin kesken. Tilaisuus näytettiin suorana lähetyksenä Youtubessa, jotta fanitkin voisivat ottaa osaa.

Lähetystä seurasi 250 000 katsojaa Britannian yleisradio BBC:n mukaan.

Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister kuoli syöpään 28. joulukuuta kotonaan Los Angelesissa. Hän oli kuollessaan 70-vuotias.

Motörhead-yhtyeen rumpali Mikkey Dee, Foo Fighters-yhtyeen keulakuva Dave Grohl ja Guns N' Roses -yhtyeen kitaristi Slash kaikki pitivät tilaisuudessa puheet edesmenneen rock-ikonin kunniaksi.

Grohl muisteli ensi tapaamistaan Lemmyn kanssa ja kuvaili tätä ”sankarikseen.”

”Hän oli hyvä esikuva, koska oli niin kiltti kaikille”, Grant sanoi BBC:n mukaan.

Muistokappeli oli koristeltu rock’n’roll-henkisesti cowboysaappailla ja Jack Daniels -viskipulloilla sekä Motörhead-yhtyeen valokuvalla. Myös Lemmyn hattu, jossa on näyttäviä miekkoja ja kallo, oli tuotu paikalle, kertoo brittilehti Telegraph.

Sadat fanit kokoontuivat seuraamaan hautajaisia Lemmyn suosikkibaariin Sunset Stripille, ja baarin edusta täyttyi muistoksi tuoduista kukista, tupakka-askeista ja viskipulloista.

Helsingissä Lemmyä muisteltiin hautajaisten aikaan ainakin rokkibaari Bar Loosessa. Ravintolan yläkerrassa seurattiin lähetystä suorana ja soitettiin Lemmyn tuotantoa. Tarjolla oli myös nimikkodrinkkejä, kerrotaan ravintolan Facebook-sivulla.

Lemmy Kilmister poistui rivistä rock’n’roll-ikonina, joka ei koskaan antanut periksi, kirjoittaa Jarkko Jokelainen HS:n muistokirjoituksessa.

Kilmisterin ura käynnistyi jo 1960-luvulla, jolloin hän soitti muun muassa Rockin’ Vickersin ja Sam Gopalin riveissä.

Menestyksestä hän sai esimakua liityttyään psykedeeliseen Hawkwind-yhtyeeseen vuonna 1972. Kilmister lauloi yhtyeen suurimman hitin Silver Machine, joka nousi Britannian listakolmoseksi. Vain kolme vuotta myöhemmin Kilmister erotettiin Hawkwindista, mikä toimi lähtölaukauksena Motörheadille.

Motörheadin kultakausi osui 1970- ja 1980-lukujen taitteeseen. Suomessa Motörhead esiintyi kymmeniä kertoja 1970-luvun lopulta lähtien, ja yhtyeellä oli täällä vankka kannattajakunta.

Yhtyeen levy Bad Magic nousi Suomessa listaykköseksi syyskuussa. Viimeisen keikan Motörhead teki Suomessa itsenäisyyspäivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat