Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittiteatteria elokuvateattereissa

Kulttuuri
 

Lontoo

Enää ei tarvitse lähteä Lontooseen asti katsomaan brittiläistä huipputeatteria.

Kenneth Branagh’n menestysohjaus Talvinen tarina (The Winter’s Tale) näytetään Suomessa elokuvateattereissa kymmenellä paikkakunnalla 12. tammikuuta kello 18.30. Helsingissä tiistain näytös on loppuunmyyty. Uusintanäytös on Helsingissä maanantaina 18. päivä. Luvassa on myös esityksiä muissa kaupungeissa – sekä kaksi uutta Branagh’n ohjausta.

Kyseessä on ns. event cinema -tapahtuma. Elokuvateattereissa ei esitetä pelkkiä elokuvia, vaan uuden tekniikan ansioista Suomessakin voi nähdä kansainvälistä teatteria, oopperaa, balettia ja konsertteja.

Event cinema -tapahtumat alkoivat Suomeen 2008 suorina Formula I -lähetyksinä. Suurin menestys on ollut Monty Python -show heinäkuussa 2014.

Suomessa näytettävä Branagh’n Talvinen tarina on nauhoitettu Lontoon Garrick-teatterissa marraskuussa. Filmatisoidun version on ohjannut Benjamin Caron.

Talvisen tarinan Suomeen tuovan Storyhill-yhtiön Kaj Itämäen mukaan näytelmää ei esitetty suorana lähetyksenä kahden tunnin aikaeron takia, vaikka se olisi ollut teknisesti mahdollista: ”Esitys olisi venynyt liian myöhään.”

Aikaa tarvittiin myös suomenkielisen tekstityksen tekemiseen. Itämäki uskoo, että Talvinen tarina löytää yleisönsä muuallakin kuin vain Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

”Tässä yhdistyvät laadukas teatteri sekä elokuvista tutut näyttelijät Kenneth Branagh ja Judi Dench. Elokuvaympäristö on sen vuoksi hyvin looginen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat