Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman lehdet täyttyivät David Bowiesta – näin laulajaa muistettiin

Kulttuuri
 
Brittilehtien kannet täyttyivät kansallisikoni David Bowien kuolinuutisesta.
Brittilehtien kannet täyttyivät kansallisikoni David Bowien kuolinuutisesta.

Sunnuntaina kuollut David Bowie valtasi etusivut maailman johtavissa lehdissä.

Muistokirjoituksissa korostetaan Bowien muuntautumiskykyä ja intoa uusien asioiden tutkimiseen. Lehdet muistavat Bowien töistä myös ulkopuolisuuden tunteen.

”Hän teki lauluja ennen kaikkea ulkopuolisuudesta: muukalaisesta, sopeutumattomasta, seksuaalisesta seikkailijasta, kaukaisesta astronautista”, The New York Times kirjoittaa.

Britanniassa useat lehdet siteerasivat muistokirjoituksissa Bowien laulujen tekstejä. Muiden muassa Metro ja Daily Mirror lainasivat otsikkoonsa Space Oddityn säettä ”the stars look very different today”.

Dagens Nyheterissä ruotsalainen kirjailija ja koomikko Jonas Gardell keskittyy muistokirjoituksessaan David Bowien Heroes-kappaleeseen, jonka keskeinen sanoma on, että ihminen voi olla oma itsensä. Gardell muistuttaa myös, että Bowie teki nuorena ikimuistoista musiikkia, mutta löysi aikuisena rauhallisen elämän.

”Kaikkien ei tarvitse kuolla nuorena. Kaikkien ei tarvitse tukehtua onnettomana oksennukseensa hotellihuoneessa”, Gardell kirjoittaa.

Bowien 1970-luvun kotikaupungin lehti Berliner Zeitung julkaisi Berliinin entisen pormestarin Klaus Wovereitin tekemän muistokirjoituksen.

Wovereit muistutti, että Bowie oli ensimmäinen maailmantähti, joka ei vain poikennut Berliinissä, vaan jäi sinne asumaan kolmeksi vuodeksi. Bowie myös kuvasi kaupunkia, jossa elettiin muurin eristämänä.

”Sellaista on vaikea kuvitella nykypäivänä. Mutta näiden rajojen sisällä maailma on muuttunut, niin Kölnissä kuin muuallakin”, Wovereit kirjoittaa.

Muistokirjoitusten lisäksi lehdet ovat löytäneet erilaisia muistoja David Bowien pitkän uran varrelta.

Los Angeles Times julkaisi listan Bowien sadasta suosikkikirjasta. Bowie oli laatinut listan vuonna 2013 Torontossa sijaitsevaa Art Gallery of Ontariota varten.

Listalla on maailmankirjallisuuden klassikoita, kuten Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan ja F. Scott Fitzgeraldin Kultahattu, mutta myös taiteilijoiden elämäkertoja, musiikkikirjoja ja sarjakuvalehtiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat