Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuden musiikin kilpailussa kisaavat rinnakkain untuvikot ja konkarit

Viisupaikasta taistelevat muun muassa 16-vuotias teiniduo ja 1970-luvulla läpimurron tehnyt Eini.

Kulttuuri
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Vuoden 2016 Uuden musiikin kilpailun osanottajista muodostuu värikäs ja suuri artistijoukko. Edessä makaamassa duo Pää-Äijät.
Vuoden 2016 Uuden musiikin kilpailun osanottajista muodostuu värikäs ja suuri artistijoukko. Edessä makaamassa duo Pää-Äijät. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikkaa hakee taas kirjava joukko sekä uusia että uppo-outoja artisteja.

Yleisradio julkisti tiistaina 18 artistia ja kilpailukappaletta, joiden joukosta valitaan helmikuun loppuun mennessä Suomen tämänvuotinen edustuskappale.

Kokenein konkari on Eini, joka sai ensimmäisen hittinsä jo vuonna 1978. Eini on yrittänyt Euroviisuihin aikaisemmin vuonna 1996, mutta karsiutui. Myös Cristal Snow on ollut karsinnoissa jo kerran. Viime vuosina hän on esiintynyt myös viisulähetysten kommentoijana.

Viime vuosien muista tv-laulukilpailuista ponnistaneita ehdokkaita on useita: Saara Aalto, Mikko Herranen, Tuuli Okkonen sekä Annica ja Kimmo -duon muodostavat Annica Milán ja Kimmo Blom ovat esiintyneet Voice of Finlandissa. Mikael Saari sijoittui vuoden 2013 UMK-finaalissa kakkoseksi heti Krista Siegfridsin jälkeen.

Muutama ehdokas on tullut tutuksi indiemusiikin puolelta. Viiden naisen muodostama hardrockbändi Barbe-Q-Barbies on toiminut jo 13 vuotta. Popin, rockin ja rapin välimaastossa askarteleva Lieminen löi läpi 2012 singlellään Tääl on Lieminen, jossa vetoapua antoivat kotimaisen underground-rapin isähahmoina tunnetut Edu Kehäkettunen ja Davo.

Pietarin Spektaakkelin Pietari Kiviharju oli jo 1990-luvulla solistina Tyhmä valtio -punkyhtyeessä, ja 2000-luvun alussa hän levytti sooloartistina suomenkielistä räppiä. Nykyinen yhtye, vanhaa rockia, jazzia ja iskelmää risteyttävä Pietarin Spektaakkeli teki ensialbuminsa 2014. Yhtyeen basisti Mitja Tuurala on suomalaisen rockin veteraani, joka on soittanut useissa kokoonpanoissa, muun muassa J. Karjalaisen Electric Saunassa ja Tuomari Nurmion Dumari ja Spuget -yhtyeessä.

Kittilän Sirkasta kotoisin oleva rapduo Pää-äijät on ehtinyt saada jo mainetta muutamalla Youtube-hitillä, mutta suurelle yleisölle vitsi edellä bailuräppiä tekevä kaksikko on vielä tuntematon.

Lapin miehet ovat saaneet esiintymiskokemusta muun muassa pohjoisen hiihtokeskuksissa. Toistaiseksi ainoa suomalainen euroviisuvoittaja Lordi on myös Lapista, mutta se ei tuota Julmarille ja JaBalle paineita.

”Me tuodaan voitto koko Suomeen, ei vain Lappiin”, itsevarmat turjakkeet lupaavat.

Helsinkiläisellä Sandhjalla on ansiolistallaan muutama radiohitti 2014 julkaistulta ensialbumiltaan, mutta kokonaan uusi tulokas on 16-vuotiaiden kaksostyttöjen Annin ja Ninan duo Attention 2.

Viisukarsintoihin osallistuminen on ollut kaksosten haave jo vuosia.

”Meidän piti odottaa, että täytettiin 16, jotta päästään mukaan”, Nina sanoo.

”Koulussa ei tiedetä vielä, että me ollaan mukana tässä, mutta eiköhän ne anna luvan”, Anni uskoo.

Untuvikkoja ovat myös Nigeriasta Suomeen muuttanut ClemSO, aiemmin vain säveltäjänä UMK:hon yrittänyt Stella Christine, suomenruotsalaisten vahvaa euroviisuhistoriaa jatkava Rafaela Truda, Darude -tuottaja Jaakko Salovaaran uusi suojatti Ylona sekä kolmen nuoren kroatialaisveljeksen Gušani Brothers.

Katso, millaisiin eväin teinikaksoset ja Lapin miehet lähtevät kisaamaan viisupaikasta. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat