Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brixtonin seinämaalauksesta tuli David Bowie -fanien pyhiinvaelluskohde

Kulttuuri
 
PETER NICHOLLS / REUTERS
Suuri joukko faneja kerääntyi maanantai-iltana muistelemaan David Bowieta tätä esittävän seinämaalauksen äärelle.
Suuri joukko faneja kerääntyi maanantai-iltana muistelemaan David Bowieta tätä esittävän seinämaalauksen äärelle. Kuva: PETER NICHOLLS / REUTERS

Lontoo sai maanantaina uuden pyhiinvaelluskohteen, kun suru-uutinen kaupungin oman pojan David Bowien kuolemasta tavoitti hänen faninsa.

Koska Bowie asui viimeiset vuotensa New Yorkin Sohossa, lontoolaisten huomio kääntyi hänen synnyinseuduilleen.

Aamusta lähtien fanit suuntasivat Etelä-Lontoon Brixtoniin, jossa Bowie asui elämänsä ensimmäiset kuusi vuotta. Iltaan mennessä kadut metroaseman edustalla tukkeutuivat tuhansista faneista, jotka olivat tulleet jättämään hyvästit sankarilleen ja lauloivat hänen kappaleitaan katusoittajien säestyksellä.

David Bowien synnyinkoti, 40 Stansfield Road, on vain puolenkymmentä korttelia Brixtonin metroasemalta, mutta sinne osasivat faneista vain harvat. Maanantaina puoliltapäivin talon edustalla oli vain pari muistokorttia, yksi kukka-asetelma ja kynttilä.

Tapahtumien keskipisteeksi nousi aseman edustalla kulkeva Tunstall Road, jonka varrella on noin neljän metrin korkuinen seinämaalaus David Bowiesta. Australialainen katutaiteilija James maalasi teoksen vuonna 2013 ja siinä on versio Aladdin Sane -levyn kannesta: kun alkuperäisessä kuvassa laulajan silmät ovat suljettuina, seinämaalauksessa ne ovat auki.

Kuolinuutisen levittyä maanantaiaamuna paikalle hakeutui ensimmäisenä media: toistakymmentä kameraryhmää sai odotella kärsivällisesti, kun fanien kukat, muistokortit ja maalaukset kertyivät verkkaisesti vasten seinää.

Suora uutisvirta teki lopulta tehtävänsä, kun työpäivän päätyttyä Bowie-fanit löysivät paikalle ja täyttivät koko lähialueen.

Tiistaina kameraryhmät olivat poistuneet, mutta kansainvaellus jatkui ja kukkanippujen vuori uhkasi jo peittää Bowie-maalauksen kasvot noin metrin korkeudessa.

Brixtonin seinämaalauksesta on nyt tullut alttari Bowie-fanien jäähyväisviesteille, samaan tapaan kuin esimerkiksi Jim Morrisonin haudasta Père-Lachaisen hautausmaalla Pariisissa.

Toisinkin olisi voinut käydä, sillä viime kesäkuussa Bowien seinämaalaus ehdittiin jo peittää mainosjulisteella. Teko aiheutti sellaisen vastalauseiden myrskyn, että mainosjuliste päätettiin repiä alas vain tunteja myöhemmin.

Nyt on varmaa, että kukaan ei kehtaa edes ehdottaa seinämaalauksen peittämistä vuosiin.

Lontooseen saapuvien Bowie-fanien kohdetta ei voi pilata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat