Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo kolmas helsinkiläinen leffateatteri kiinni remontin vuoksi – Kino Engel sulkeutuu yli vuodeksi

Kulttuuri
 
Kalle Koponen
Sofiankatu rakenuksineen on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Kuva on otettu Kino Engelin sisäänkäynnin paikkeilta.
Sofiankatu rakenuksineen on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Kuva on otettu Kino Engelin sisäänkäynnin paikkeilta. Kuva: Kalle Koponen

Helsingin Torikortteleiden vuonna 2007 alkanut kunnostaminen etenee, ja remontti osoitteessa Sofiankatu 4 alkaa tänä keväänä. Osoitteessa sijaitsevat muun muassa Kino Engel ja Helsingin kaupunginmuseo.

”Engel ajaa leffoja vielä pääsiäisen, 28. maaliskuuta asti”, kertoo Ville Purjo Kino Engeliä pyörittävästä Cinema Mondosta. Purjon mukaan Cafe Engelin sisäpihalla toimiva Kesäkino Engel esittää ulkoilmaelokuvia myös kesällä 2016 ja 2017, vaikka varsinainen sali onkin kiinni.

Kino Engel on kolmas lyhyen ajan sisällä sulkeutuva elokuvateatteri. Kluuvikadun Maxim meni äskettäin remonttiin, samoin Bio Rex Lasipalatsissa.

Sofiankadulla sijaitseva Kaupunginmuseo muuttaa huhtikuussa uusiin tiloihinsa Aleksanterinkadun ja Katariinan kadun kulmaan.

Sofiankadun korjatut tilat otetaan näillä näkymin käyttöön syksyllä 2017.

Elokuvateatteri- ja ravintolatilojen kunnostamisen lisäksi museolta vapautuneisiin kerroksiin rakennetaan myymälä- ja toimistotiloja.

Kunnostustyö näkyy myös uusina kulkuyhteyksinä, kun Sofiankatu 4:n ja Kiseleffin talon alimpien kerrosten väliset alkuperäiset kulkuyhteydet avataan uudelleen.

Hannes Heikura / HS
Näkymä Kino Engelin katsomosta vuodelta 1996.
Näkymä Kino Engelin katsomosta vuodelta 1996.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat