Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mukaan tuli sairaalan valohoitolista eikä puhe – elämäntyöpalkinnon saanut Riitta Väisänen sai Venla-yleisön tikahtumaan

”Heippa kaikille”, aloitti puhelias Riitta Väisänen. Hän käytti omaan puheeseensa yli viisi minuuttia.

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Riitta Väisänen (vas.) ja Hannu Karpo saivat perjantaina Kultainen Venla -palkinnot mittavasta elämäntyöstään televisiossa.
Riitta Väisänen (vas.) ja Hannu Karpo saivat perjantaina Kultainen Venla -palkinnot mittavasta elämäntyöstään televisiossa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perjantai-iltana juhlitussa televisioalan Kultainen Venla -gaalassa koettiin gaalan historiaan hauskuudessaan ja rentoudessaan jäävä hetki. Hetkestä oli vastuussa tv-juontaja Riitta Väisänen, joka palkittiin gaalassa elämäntyöpalkinnolla yhdessä toimittaja Hannu Karpon kanssa.

Väisäsen omaperäinen ja varsin luonnonmukaisesti pidetty puhe sai juhlayleisön ulvomaan naurusta ja vääntelehtimään penkeissään. Myös sosiaalisessa mediassa puhe herätti runsaasti positiivista huomiota.

Väisänen aloitti puheensa tyrmäävän tehokkaasti: Hän kertoi kirjoittaneensa kyllä etukäteen juhlapuheen – se vain jäi kotiin.

”Mähän olin tehny sellasen pikkupuheen. Sitten kun mä avasin sen äsken, niin tää oli mun sairaalaan valohoitolista!” Väisänen parahti.

”Täs on näitä päiviä ja valohoitoja nytte”, Väisänen sanoi ja esitteli kädessään ollutta paperia.

Pieni onnettomuus ei tuhansien Kymppitonni-jaksojen juontajaa kuitenkaan hidastanut. Seuraavaksi hän siirtyi esittelemään, mistä arvokkaan tilanteen aikaansaama ihokarvojen nousu lähti liikkeelle ja mihin se oli päätynyt.

Puhumaan innostunut Väisänen myös epäili, ettei toinen elämäntyöpalkinnon saanut televisioammattilainen Hannu Karpo ehtisi sanoa lavalla mitään.

”Mutta sen verran on aikaa, että Karpolla on kuitenkin jotain asiaa”, Väisänen lohkaisi.

Varsinaisen puheensa Väisänen aloitti viimein Kymppitonnista tutuksi tulleilla sanoilla ”heippa kaikille”. Puheessaan hän kiitti ennen kaikkea Pertti ”Spede” Pasasta, jonka löytö Väisänen aikoinaan oli.

Väisäsen mukaan Pasasen ”väärä ohjaus” aiheutti sen, että hänestä tuli televisiossa luonnollinen esiintyjä.

”Pertti hikoili, veti tupakkaa – studiossahan ei saanut vetää röökiä – ähki ja pöhki. Inkeri Pilkama sanoi, että anna sen olla rauhassa. Siitä se sitten lähti. Eli kiitos Pertille tuonne ylös.”

Väisäsen mukaan MTV:n Tauno Äijälä oli hänen juontajan tehtäväänsä vastaan. ”Mutta Pertti sai puhuttua saunassa, että sain olla.”

Riitta Väisänen juonsi vuodesta 1985 lähtien yli 3 000 Kymppitonni-jaksoa.

Kyseessä oli Spede Pasasen kehittelemä visa, jossa julkisuudesta tutut ihmiset arvuuttelivat pienissä kopperoissa sanoja arvoituksellisten selitysten perusteella. Visa oli yksi Suomen pisimpään esitetyistä televisio-ohjelmista.

Ennen juontajanpestiään Väisänen tunnettiin missinä. Hänet valittiin Miss Euroopaksi vuonna 1976.

Puhelias Riitta Väisänen käytti omaan puheeseensa yli viisi minuuttia, joten toiselle palkitulle Hannu Karpolle jäi gaalassa vain minuutti. Tästä huolimatta Karpokin onnistui kokeneen puhujan lailla ottamaan yleisönsä.

”Viimeiset kolme vuosikymmentä MTV tarjosi mulle mahtavan kasvualusta sillä tavalla, että kertaakaan se ei haitannut mun työntekoani”, Karpo totesi ja kiitti.

Hannu Karpo on tehnyt yli 50-vuotisen uran televisiotoimittajana. Erityisesti hänet muistetaan epäkohtia esiin nostaneesta Karpolla on asiaa -sarjasta, jonka viimeinen jakso nähtiin vuonna 2007.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat