Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nämä klassikot voisivat kelvata nykylukijoille

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Tutkijat, kriitikot ja kustantaja valitsivat suomalaiskirjoja, jotka voisivat kiinnostaa modernia yleisöä.

”Anna Bondestamin Tie kaupunkiin (1957) ja Stadens bröd (1960) ovat olennaista työläiskirjallisuutta, kuvaavat 1900-luvun alkua Pohjanmaalla. Mirjam Tuomisen novelleja ja esseitä 1930–1960-luvuilta riittää. Ruotsissa ollaan juuri kokoamassa niistä laajaa uutta antologiaa.

Kriitikko Pia Ingström

”Ain'Elisabet Pennasen Kaksi raukkaa: Kahden runoilijan rakkaus on vasta 1968 ilmestynyt omaelämäkerrallinen teos, jossa toisena osapuolena on Juhani Siljo. Marja Salmelan viihderomaanissa Kappale kahden matkaa (1908) kerrotaan suomalaisen naisen ja norjalaisen miehen rakkauden epäonnistumisesta kulttuurieron vuoksi.”

Tutkija Leena Kirstinä

”Juhani Ahon Papin rouva (1893) on K.-A. Tavaststjernan romaanin Barndosmvänner (1886) ja Arvid Järnefeltin Isänmaan (1893) ohella modernin suomalaisen romaanin merkkiteos, ajaton ja monitasoinen kertomus rakkauden kaipuusta.”

Tutkija Jyrki Nummi

”Paavo Rintalan Sotilaiden äänet (1966). Tai Sissiluutnantti(1963). Tai jotain muuta hienon kirjailijan tuotannosta. Entä kuohuttavan kiinnostava Matti Pulkkinen? Juhani Peltonen?”

Kustantaja Touko Siltala

”Irja Sallan Rakkautta raunioilla ja Hävityksen keskellä (1944 ja 1947) ovat silminnäkijäkuvauksia Saksan pommitetuista kaupungeista, ja soisin niiden kulkeutuvan teatterintekijän käsiin. Toivo Pekkasen Lapsuuteni (1953) on erityinen: se syntyi kirjailijan aivoverenvuodon jälkeen.”

Kriitikko Suvi Ahola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat