Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiista alastomasta vanhuksesta lasikopissa jatkuu – festivaali valitti uudelleen poliisin päätöksestä

Kulttuuri
 
Teemu Salonen
Ceci n’est pas mon corps (Tämä ei ole minun ruumiini) -teosta esitettiin aluksi kahdeksassa eurooppalaisessa kaupungissa. Helsinki oli ensimmäinen paikka, jossa viranomaiset määräsivät esiintyjälle alusvaatteet siveellisyyssyistä.
Ceci n’est pas mon corps (Tämä ei ole minun ruumiini) -teosta esitettiin aluksi kahdeksassa eurooppalaisessa kaupungissa. Helsinki oli ensimmäinen paikka, jossa viranomaiset määräsivät esiintyjälle alusvaatteet siveellisyyssyistä. Kuva: Teemu Salonen

Kiista vuoden 2014 Baltic Circle -festivaalilta kielletystä taideteoksesta jatkuu, nyt valituksella Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Festivaalin ohjelmassa oli hollantilaisen Dries Verhoevenin teos Ceci n’est pas mon corps, jossa naamiota ja peruukkia käyttävä 83-vuotias naisesiintyjä olisi istunut alasti lasikopissa Lasipalatsin aukiolla. Poliisi määräsi esiintyjälle alusvaatteet, koska teos loukkaisi muuten sukupuolisiveellisyyttä.

Baltic Circle valitti alkuvuodesta 2015 poliisin päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, koska päätös loukkasi festivaalin mielestä sananvapautta ja taiteen vapautta. Hallinto-oikeus katsoi, että poliisin päätös oli oikea, koska satunnaista ohikulkijaa ei informoitu tarpeeksi teoksen luonteesta.

Nyt festivaali on valittanut hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Baltic Circle muistuttaa, että viime kesänä Kansalaistorilla esitettiin keskeytyksettä teos, jossa nuori nainen seisoi alastomana lasikopissa kärpästen ympäröimänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat