Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiista alastomasta vanhuksesta lasikopissa jatkuu – festivaali valitti uudelleen poliisin päätöksestä

Kulttuuri
 
Teemu Salonen
Ceci n’est pas mon corps (Tämä ei ole minun ruumiini) -teosta esitettiin aluksi kahdeksassa eurooppalaisessa kaupungissa. Helsinki oli ensimmäinen paikka, jossa viranomaiset määräsivät esiintyjälle alusvaatteet siveellisyyssyistä.
Ceci n’est pas mon corps (Tämä ei ole minun ruumiini) -teosta esitettiin aluksi kahdeksassa eurooppalaisessa kaupungissa. Helsinki oli ensimmäinen paikka, jossa viranomaiset määräsivät esiintyjälle alusvaatteet siveellisyyssyistä. Kuva: Teemu Salonen

Kiista vuoden 2014 Baltic Circle -festivaalilta kielletystä taideteoksesta jatkuu, nyt valituksella Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Festivaalin ohjelmassa oli hollantilaisen Dries Verhoevenin teos Ceci n’est pas mon corps, jossa naamiota ja peruukkia käyttävä 83-vuotias naisesiintyjä olisi istunut alasti lasikopissa Lasipalatsin aukiolla. Poliisi määräsi esiintyjälle alusvaatteet, koska teos loukkaisi muuten sukupuolisiveellisyyttä.

Baltic Circle valitti alkuvuodesta 2015 poliisin päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, koska päätös loukkasi festivaalin mielestä sananvapautta ja taiteen vapautta. Hallinto-oikeus katsoi, että poliisin päätös oli oikea, koska satunnaista ohikulkijaa ei informoitu tarpeeksi teoksen luonteesta.

Nyt festivaali on valittanut hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Baltic Circle muistuttaa, että viime kesänä Kansalaistorilla esitettiin keskeytyksettä teos, jossa nuori nainen seisoi alastomana lasikopissa kärpästen ympäröimänä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat