Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boikotit uhkaavat Oscar-gaalaa vitivalkoisen ehdokaslistan jälkeen

Akatemian puheenjohtaja lupaa lisää naisia sekä etnisten ja seksuaalisten vähemmistöjen edustajia valitsijaraatiin.

Kulttuuri
 

Oscar-palkintoja ja -gaalaa uhkaavat boikotit sen jälkeen, kun parhaiden näyttelijöiden ehdokaslistalla oli jo toista vuotta vain valkoihoisia näyttelijöitä.

Palkintoja jakavan akatemian puheenjohtaja Cheryl Boone Isaacs myönsi maanantaisessa lausunnossaan särkeneensä sydämensä ja olevansa turhautunut asiasta. Samalla hän toki totesi arvostavansa jokaisen ehdokkaaksi yltäneen poikkeuksellisia saavutuksia.

Isaacs lupaa ”suuria muutoksia”. Toistaiseksi valitsijat ovat olleet lähinnä valkoihoisia, vaikka asiaan on yritetty saada muutosta jo joitakin vuosia. Isaacs haluaa paitsi etnisesti, myös sukupuolisesti ja seksuaalisen orientaation puolesta entistä monipuolisempaa valitsijaraatia.

Boikottirintamassa aktiivisia ovat olleet esimerkiksi ohjaaja Spike Lee sekä näyttelijä Will Smithin puoliso Jada Pinkett Smith, joka oli mitä ilmeisimmin odottanut Smithin saavan ehdokkuuden.

Oscar-boikottia vaadittiin jo viime vuonna, ja silloin keksitty #OscarsSoWhite -merkintä leviää jälleen Twitter-yhtiön palvelussa. Gaalan katsojamäärä putosi viime vuonna 16 prosentilla, mikä saattoi osin johtua boikottipuheista.

Tämän vuoden juontajaksi valittu Chris Rock ei ole tätä kirjoitettaessa perunut suostumustaan tehtävään. Sen sijaan hän on kritisoinut valintoja Twitterissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat