Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verdi ja Slayer kohtaavat – Apocalyptica-säveltäjien metalliooppera esiteltiin HSTV:ssä

HSTV välittää keväällä esimerkiksi Jorma Uotisen Jordin ja Carl Orffin Carmina burana -esityksen

Kulttuuri
 
Apocalyptica-miesten Indigo-ooppera esittäytyi Sanomatalossa
Apocalyptica-miesten Indigo-ooppera esittäytyi Sanomatalossa
Metalliyhtye Apocalypticasta tuttujen Eicca Toppisen ja Perttu Kivilaakson säveltämän Indigo-ooppera esittäytyi Sanomatalon Mediatorilla. Kansallisoopperan uutuudesta keskustelivat muun muassa säveltäjä Kivilaakso, ohjaaja Vilppu Kiljunen, kapellimestari Jaakko Kuusisto ja sopraano Mari Palo.

HSTV lähetti torstaina suorana metalliyhtye Apocalypticasta tuttujen Eicca Toppisen ja Perttu Kivilaakson säveltämän Indigo-oopperan esittelytilaisuuden Sanomatalon Mediatorilta.

Apocalyptica-yhtyeen säveltäjien uutuusoopperasta olivat Sanomatalossa keskustelemassa muun muassa säveltäjä Kivilaakso, ohjaaja Vilppu Kiljunen, kapellimestari Jaakko Kuusisto ja sopraano Mari Palo.

Oopperan ensi-ilta on perjantaina 22. tammikuuta ja Yleisradio välittää esityksen 30. tammikuuta YLE Teemassa ja YLE Areenassa.

Esityksiä on Kansallisoopperassa kaikkiaan kahdeksan, ja noin 80 prosenttia näytösten lipuista oli myyty jo ennen ensi-iltaa.

HSTV ryhtyy välittämään joitakin Kansallisoopperan esityksiä, esimerkiksi Jorma Uotisen Jordin 4. maaliskuuta sekä Carl Orffin Carmina buranan 19. toukokuuta.

Kansallisooppera ryhtyy itsekin tarjoamaan kokonaisia esityksiä sekä videoita kulisseista uuden oopperabaletti.fi-verkkopalvelun kautta.

”Haluamme koskettaa ja ilahduttaa yhä suurempaa yleisöä joka puolella Suomea ja kansainvälisesti. Uudessa verkkopalvelussamme on nyt Stage24, virtuaalinen näyttämö, jonka äärellä katsoja voi viihtyä silloin kun hänelle sopii”, sanoo pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Kansallisooppera on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen yhteisessä The Opera Platform -palvelussa osoitteessa theoperaplatform.eu. Sekin tarjoaa ilmaisia oopperaesityksiä suorina lähetyksinä sekä arkistostaan.

Näin jytisee Apocalyptica-säveltäjien ooppera
Näin jytisee Apocalyptica-säveltäjien ooppera
Raskasta rockia selloilla esittävän Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso sävelsivät Kansallisoopperan tilauksesta Indigo-nimisen oopperann, jonka ensi-illasta perjantaina 22. tammikuuta tulee ooppera- ja metalliväen kohtaaminen. Kuuntele otteita oopperan alkusoitosta ja säveltäjien kommentit. Toimittaja: Vesa Sirén, kuvaus:Sami Kero ja Markus Tamminen / Inuit, leikkaus: Kristiina Marttinen ja Markus Tamminen / Inuit
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Uusi Indigo-ooppera esiteltiin torstaina HSTV:ssä ja ensi-ilta on tänään perjantaina. Kuva harjoituksista.
Uusi Indigo-ooppera esiteltiin torstaina HSTV:ssä ja ensi-ilta on tänään perjantaina. Kuva harjoituksista.
Sami Kero / HS
Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso Apocalyptica-yhtyeestä sävelsivät Kansallisoopperan tilauksesta Indigon.
Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso Apocalyptica-yhtyeestä sävelsivät Kansallisoopperan tilauksesta Indigon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat