Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV alkaa välittää oopperatarjontaa

Tarjolla Indigo-esittely sekä myöhemmin Jorma Uotisen Jord ja Carl Orffin Carmina burana.

Kulttuuri
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Uusi Indigo-ooppera esiteltiin torstaina HSTV:ssä ja ensi-ilta on tänään perjantaina. Kuva harjoituksista.
Uusi Indigo-ooppera esiteltiin torstaina HSTV:ssä ja ensi-ilta on tänään perjantaina. Kuva harjoituksista. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

HSTV ryhtyy välittämään joitakin Kansallisoopperan esityksiä, esimerkiksi Jorma Uotisen Jord-koreografian 4. maaliskuuta sekä Carl Orffin Carmina Buranan 19. toukokuuta. Syyskaudelta HSTV välittää kaksi esitystä, jotka paljastetaan myöhemmin.

Eilen torstaina HSTV välitti raskasta rockia selloilla soittavasta Apocalypticasta tuttujen Eicca Toppisen ja Perttu Kivilaakson säveltämän Indigo-oopperan esittelytilaisuuden Sanomatalon Mediatorilta, ja produktion keskeisten tekijöiden kommentit ovat yhä nähtävissä HSTV:ssä. Esillä on yhä myös video, joka sisältää otteita Indigosta sekä Toppisen ja Kivilaakson haastattelun.

Indigon ensi-ilta on tänään perjantaina. Esityksiä on Kansallisoopperassa kaikkiaan kahdeksan, ja noin 80 prosenttia näytösten lipuista oli myyty jo ennen ensi-iltaa.

Kansallisooppera ryhtyy itsekin tarjoamaan ilmaiseksi kokonaisia esityksiä sekä videoita kulisseista uuden oopperabaletti.fi-verkkopalvelun kautta.

”Haluamme koskettaa ja ilahduttaa yhä suurempaa yleisöä joka puolella Suomea ja kansainvälisesti. Uudessa verkkopalvelussamme on nyt Stage24, virtuaalinen näyttämö, jonka äärellä katsoja voi viihtyä silloin kun hänelle sopii”, sanoo pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Esimerkiksi Indigo nähdään oopperabaletti.fi-verkkopalvelussa 30. tammikuuta alkaen, jolloin YLE Teema taltioi sen ja siirtää sen myös YLE Areenaan. Arte-verkkokanavakin näyttää Indigon suorana ja lisää taltiointiin myöhemmin tekstityksen ranskaksi ja saksaksi.

Kansallisoopperalla on uusi suoratoistojärjestelmä kuusine robottikameroineen. Sen voimalla ooppera saa sivustolleen sekä YLE Areenaan kevään aikana myös Igor Stravinskyn Hulttion tien 9. huhtikuuta sekä loppuunmyydyn Pieni merenneito -baletin 22. huhtikuuta.

Kansallisooppera on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen yhteisessä The Opera Platform -palvelussa osoitteessa theoperaplatform.eu. Se tarjoaa ilmaisia oopperaesityksiä suorina lähetyksinä ja arkistostaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat