Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Värityskirjoja ostettiin kolmella miljoonalla

Lehtien irtonumeromyynti putosi viisi prosenttia vuodessa.

Kulttuuri
 

Lehtiä myytiin vuonna 2015 Suomessa irtonumeroina 189 miljoonalla eurolla eli noin 68 miljoonaa kappaletta, kertoo Lehtipiste. Myynti jäi vuodentakaisesta viisi prosenttia.

Yllättäjiksi ja irtomyynnin piristäjiksi nousivat viime vuonna aikuisten värityskirjat, selviää Lehtipisteen tiedotteesta.

Ensimmäiset värityskirjat tulivat myyntiin kesällä, jolloin myyntiin tuotu valikoima myytiin loppuun ennätysajassa.

Vuoden loppuun mennessä värityskirjojen myynti ylsi yli kolmeen miljoonaan euroon. Suurin lehti oli ZenVäritys, joka sijoittui sijalle 17 kaikkien myytyjen tuotteiden joukossa.

Myös historia kiinnostaa suomalaisia lehtien lukijoita. Historia-aiheisten aikakauslehtien ja liitteiden myynti on historiakirjojen myynnin lailla kasvanut vuosi vuodelta. Niitä myytiin vuonna 2014 kahdella ja puolella miljoonalla ja vuonna 2015 kolmella ja puolella miljoonalla eurolla. Kasvua oli edellisvuoteen verrattuna peräti 40 prosenttia.

Irtonumeromyynnin suurimmat aikakauslehdet olivat Seiska, Me Naiset, Anna, Seura ja Eeva. Koko irtonumeromyynnin suurin tuote on Ilta-Sanomat. Kakkosena tuli Iltalehti. Ilta-Sanomat TV-lehti oli liitelehtien suurin ja irtonumeromyynnin kolmanneksi myydyin tuote.

Kotimaisten aikakauslehtien valikoima kasvoi vuoden aikana 30 uutuudella. Se on kahdeksan nimikettä enemmän kuin vuonna 2014. Ulkomaisten aikakauslehtien osuus aikakauslehtien myynnistä oli neljännes.

Suurin aikakauslehtiryhmä ovat naistenlehdet.

Peräti 75 prosenttia lehtiostoksista tehdään päivittäistavarakaupoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat