Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

13-vuotias suomalaispoika saa kuulla orkesteriteoksensa – kantaesitys New Yorkin filharmonikkojen konsertissa

Kuule, minä sävellän -projekti ja New Yorkin filharmonikkojen Very Young Composers jatkavat komeasti yhteistyötään

Kulttuuri
 

13-vuotias Pyry Paunio saa keskiviikkona kuulla uuden orkesterisävellyksensä kantaesityksen itsensä New Yorkin filharmonikkojen konsertissa. Hän sävelsi teoksensa Crossing the River Tuonela 12-vuotiaana osana Kuule, minä sävellän -projektia. Projekti on syntynyt yhteistyössä New Yorkin filharmonikkojen arvostetun Very Young Composers -projektin ja konserttisarjan kanssa.

Konserttiohjelmassa on myös Jean Sibeliuksen teoksia sekä useita yhdysvaltalaisten lasten säveltämiä teoksia. Suomalaista runonlausuntaakin kuullaan Tuomas Hiltusen esityksenä.

Kyseessä on ensimmäinen hyvin nuoren suomalaissäveltäjän teos, jonka New Yorkin filharmonikot esittää koko orkesterin voimin. Pienellä kokoonpanolla esitettävää kamarimusiikkia samaan konserttisarjaan on aiemmin saanut neljä nuorta suomalaista.

New Yorkin filharmonikot on tehnyt konserttia varten opetuskäyttöön näyttävän katalogin, jossa esitellään Sibeliusta ja Suomea sekä autetaan nuottien kera laulamaan Finlandia-hymni englanniksi. Very Young Composers -konserttisarjassa on ennenkin soitettu Finlandiaa niin, että newyorkilaislapset nousevat seisomaan Avery Fisher Hallissa ja tukevat hymnikohtaa yhteislaulullaan.

Pyry Paunio opiskelee Espoon musiikkiopistossa pianonsoittoa Rebekka Angervon ja sävellystä Riikka Talvitien oppilaana. Hänen sävellyksiään on aikaisemmin esitetty Suomessa esimerkiksi Kansallisoopperassa osana Kuule, minä sävellän -projektia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat