Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salaisten kansioiden Gillian Andersonille tarjottiin puolet David Duchovnyn palkasta

”Se oli järkytys”, sanoo suositun sarjan toinen näyttelijätähti.

Kulttuuri
 
MARIO ANZUONI / Reuters
Gillian Andersson X-files-sarjan ensi-illassa Los Angelesissa 12. tammikuuta.
Gillian Andersson X-files-sarjan ensi-illassa Los Angelesissa 12. tammikuuta. Kuva: MARIO ANZUONI / Reuters

Salaiset kansiot -televisiosarjan toinen päätähti Gillian Anderson saa yhä taistella saadakseen samanlaista arvostusta kuin näyttelijäkollegansa David Duchovny. Anderson paljasti perjantaina Daily Beastin haastattelussa, että hänelle tarjottiin uusista Salaisten kansioiden jaksoista puolet vähemmän palkkaa Duchovnylle.

”Se oli järkytys. Kaiken sen työn jälkeen, jota olin vuosia tehnyt sen eteen, että meille naisille maksettaisiin oikeudenmukaista palkkaa.”

Andersonin mukaan on tärkeää, että naiset puhuvat avoimesti alalla vallitsevasta epätasa-arvoisuudesta. Hän muisteli myös alkuaikojaan Salaisten kansioiden agentti Scullyna. Häntä ohjeistettiin aluksi kulkemaan muutaman askeleen Duchovnyn perässä silloin, kun kaksikko näkyi kuvissa yhtä aikaa. Andersson kieltäytyi.

”Haastatteluissa, jopa vielä viime vuosinakin, ihmiset ovat sanoneet minulle ’En voi uskoa, että niin tapahtui, se on aivan hullua’. Vastasin aina, että ’Se oli silloin, nyt on nyt.’ Ja sitten se tapahtui taas! En edes tiedä, mitä siihen pitäisi sanoa.”

Salaisista kansioista on juuri valmistunut kuusiosainen minisarja, jota näytetään Suomessa Fox-kanavalla tiistaina 26. tammikuuta alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat