Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minna Canthin kotitalon Kanttilan kohtalo on jälleen auki Kuopiossa

Kirjailija Veijo Baltzar vetäytyy remonttihankkeesta, koska talon kunnostus tulisi liian kalliiksi. Omistaja neuvottelee jatkosta muiden kanssa.

Kulttuuri
 
Akseli Muraja
Minna Canthin kotitalo Kanttila sijaitsee Kuopion Kuninkaankadulla.
Minna Canthin kotitalo Kanttila sijaitsee Kuopion Kuninkaankadulla. Kuva: Akseli Muraja

Minna Canthin koti- ja kauppatalo Kanttilan kohtalo on jälleen avoin Kuopiossa. Kirjailija ja kulttuurineuvos Veijo Baltzar suunnitteli ostavansa ja remontoivansa Kanttilan, mutta nyt hän on vetäytynyt hankkeesta.

Rakennuksen omistaja rakennusliike NCC neuvottelee nyt rakennuksen jatkosta.

”Tässä on ollut pari kiinnostunutta toimijaa, jotka ovat olleet matkan varrella yhteydessä. Heidän kanssaan nyt katsotaan, olisiko sieltä löytymässä vaihtoehtoista ratkaisua. Ne ovat yksityisiä tahoja”, NCC:n aluejohtaja Marko Onttinen kertoo.

Vajaa vuosi sitten Baltzar kertoi olevansa kiinnostunut Kanttilan ostosta, ja hän teki NCC:n kanssa esikauppasopimuksen. Baltzar suunnitteli tekevänsä Kuopion keskustassa Tuomiokirkon lähellä sijaitsevaan puurakennukseen kulttuurikeskuksen.

Nyt Baltzar vetäytyy hankkeesta, koska yli tuhannen neliön puurakennuksen kunnostus tulisi liian kalliiksi. Talo on ollut tyhjillään vuosia.

Baltzar tutki taloa ja sen kunnostusmahdollisuuksia vajaan vuoden. Hänen mukaansa 1970-luvulla tehtyjen remonttien korjaukset maksaisivat liikaa. Suurin ongelma on asbesti, jonka poistaminen uuden asbestilain mukaisesti tulisi Baltzarin mukaan maksamaan satoja tuhansia euroja.

”Harmittaa. Ei sitä kukaan yksityinen pysty pelastamaan”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat