Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varoittavan laimea Imagine Dragons paisutteli areenassa ontosti

Lasvegasilaisilla on vekkuli nimi ja pari hyvää hittiä, mutta koko konserttia ne eivät Helsingissä riittäneet kannattelemaan, kirjoittaa Aleksi Kinnunen.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Steve Marcus / Reuters
Imagine Dragons -yhtyeen laulaja Dan Reynolds vetäisi toissa vuonna Billboard Music Awards -palkintojenjakotilaisuudessa Las Vegasissa kappaleen nimeltä Tiptoe.
Imagine Dragons -yhtyeen laulaja Dan Reynolds vetäisi toissa vuonna Billboard Music Awards -palkintojenjakotilaisuudessa Las Vegasissa kappaleen nimeltä Tiptoe. Kuva: Steve Marcus / Reuters

Mikä onkaan pahempi tyylivirhe pop- ja rockmusiikissa kuin keskinkertaisille tai jopa huonoille kappaleille rakentuva karismaton elämöinti?

Keskiviikon perusteella osaan vastata, että ainakin edellisen kaltainen tyhjäkäynti, jota vieläpä höystetään ilman riittäviä rahkeita stadionjättiläisten kuten Coldplayn ja Kings of Leonin mittoihin hamuavalla paisuttelulla.

Kaksi studioalbumia julkaissut lasvegaslainen listamenestyjä ja Grammy-palkittu Imagine Dragons oli nimittäin juuri tällainen, liki varoittava esimerkki esiinnyttyään kuudentuhannen yleisölle Helsingin areenassa.

Yhtyeen suosio edellyttää jo klubeja isompia estradeja, mutta nyt kvartetti jäi todella kauas kaivatusta iskukyvystä ja vaikuttavuudesta.

Konsertin valossa perustavanlaatuisilta vaikuttaneet ongelmat eivät ole haitanneet nuoren kuulijakunnan mieleen olevan yhtyeen menestystä.

Syytä voi hakea parista kelvollisesta hittilaulusta ja yhtyeen vekkulista nimestä.

Areenassa kappaleiden luoma tunnelma ei riittänyt kantamaan edes puolta esitystä. Vain muutama esikoisalbumin hitti, It?s Time ja Demons etunenässä, loihti hetkellisen elävöittävän nosteen, joka pomppasi selvästi esiin muusta hataruudesta ja innosti silmiin nähden myös yleisöä.

Yhtyeen tyylilajia on kutsuttu vaihtoehtorockiksi, mikä on lähinnä huvittavaa. Vaihtoehtoisen sijaan kyse on tuttuja elementtejä hyödyntävistä laahaavanpuoleisista poprocklauluista ja jopa poikabändiharmonioita tavoittavasta pop-iskelmästä, jota yhtye kuorruttaa milloin folksävyillä sekä niistä kumpuavilla hassuilla rytmittelyillä, milloin päälle liimatun tuntuisella rehvakkuudella.

Partaposkinen laulaja Dan Reynolds loikki areenan lavalla kuin Nevadan Chris Martin, mutta hänen vaikuttavuutensa oli talent-kilpailun tasapaksummasta päästä poimitun luokkaa.

Lue lisää Imagine Dragonsin konsertista perjantain Helsingin Sanomista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat