Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tove Jansson -galleria avautuu tänään

Kulttuuri
 
HS
Foto Roos
Tove Jansson maalaa freskoa Juhlat maalla Helsingin kaupungintalon ravintola Kaupunginkellarissa. Opiskelutoveri Niilo Suihko tarkkailee.
Tove Jansson maalaa freskoa Juhlat maalla Helsingin kaupungintalon ravintola Kaupunginkellarissa. Opiskelutoveri Niilo Suihko tarkkailee. Kuva: Foto Roos

Helsingissä on vihdoin pysyvä Tove Jansson -näyttely, kun Tennispalatsissa avautuu tänään perjantaina Helsingin kaupungin taidemuseo Hamin Tove Jansson -galleria.

Galleria on pieni, vain kahden näyttelyhuoneen kokoinen, mutta se tarjoaa pysyvät tilat vaihtuville Jansson-aiheisille näyttelyille. Ensimmäisen näyttelyn teemana ovat Janssonin julkiset teokset.

Näyttelyn ytimen muodostavat freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa, jotka Jansson maalasi vuonna 1947 Helsingin kaupungintalon Kaupunginkellari-ravintolaan. Niiden on määrä olla esillä pysyvästi. Esillä myös esimerkiksi museon kokoelmiin kuuluva öljymaalaus Ennen naamiaisia (1943) sekä Tove Janssonin veljen Per Olov Janssonin valokuvia.

Kiinalaistaiteilija Ai Weiwein näyttely jatkuu Hamissa vielä 28. helmikuuta asti. Huhtikuussa museossa avautuu Heinojen taidekokoelmaa esittelevä Rakkaudella Heino ja lokakuussa japanilaistaiteilija Yayoi Kusaman retrospektiivi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat