Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jefferson Airplanen perustajajäsen Paul Kantner on kuollut

Kulttuuri
 
ROBERT GALBRAITH / Reuters
Paul Kantner soitti Jefferson Starship -yhtyeensä kanssa ”rakkauden kesän” 40-vuotisjuhlakonsertissa San Franciscon Golden Gate Parkissa syyskuussa 2007.
Paul Kantner soitti Jefferson Starship -yhtyeensä kanssa ”rakkauden kesän” 40-vuotisjuhlakonsertissa San Franciscon Golden Gate Parkissa syyskuussa 2007. Kuva: ROBERT GALBRAITH / Reuters

Yhdysvaltalaisen Jefferson Airplane -yhtyeen perustajajäsen Paul Kantner on kuollut, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kitaristi ja laulaja Kantner kuului yhtyeen tunnetuimpaan kokoonpanoon laulaja Grace Slickin ja suomalaissukuisen kitaristin Jorma Kaukosen kanssa.

Kantner kuoli 74-vuotiaana aiemmin tällä viikolla saamansa sydänkohtauksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Vuonna 1965 perustetutusta Jefferson Airplanesta tuli nopeasti San Fransiscon vastakultuurin ja hippiliikkeen merkittävimpiä yhtyeitä. Sen vuonna 1967 julkaistu Surrealistic Pillow -albumi oli yksi ”rakkauden kesää” määrittäneistä levyistä, ja levyn kappaleet Somebody to Love ja White Rabbit ovat rockklassikoita.

Kun Jefferson Airplane hajosi 1972, Kantner jatkoi sen jatkajassa Jefferson Starship -yhtyeessä ainoana perustajajäsenenä. Jefferson Starshipin oli määrä esiintyä huhtikuun 12. päivänä Helsingin Kulttuuritalolla Kantnerin kanssa.

Jefferson Airplanen klassinen kokoonpano Slickia lukuun ottamatta soitti yhdessä vuonna 1996, kun yhtye valittiin Rock’n’roll Hall of Fameen. Yhtyeen on ilmoitettu saavan urastaan elämäntyöpalkinnon ensi kuun Grammy-palkintojuhlan yhteydessä.

Lue myös: Hippiyhtye haki kirjailijoista nostetta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat