Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häiriötekijä sai yhdeksän Jussi-ehdokkuutta

Useita ehdokkuuksia saivat myös elokuva Armi Ratiasta sekä Big Game.

Kulttuuri
 
SF Film Finland
Esiraati valitsi Tommi Korpelan Jussi-ehdokkaaksi elokuvasta Häiriötekijä.
Esiraati valitsi Tommi Korpelan Jussi-ehdokkaaksi elokuvasta Häiriötekijä. Kuva: SF Film Finland

Elokuvan vuoden 2015 Jussi-ehdokkaat on valittu. Eniten ehdokkuuksia on kerännyt Aleksi Salmenperän ohjaama elokuva Häiriötekijä. Episodimainen, mustan huumorin sävyttämä elokuva perustuu Q-teatterin samannimiseen näytelmään. Elokuva on saanut yhdeksän Jussi-ehdokkuutta.

Jussit jaetaan vuosittain parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Kaikkiaan 14 eri elokuvaa sai Jussi-ehdokkuuksia. Jörn Donnerin ohjaama Armi elää! sai kuusi ehdokkuutta, samoin Jalmari Helanderin ohjaama Big Game.

Häiriötekijä keräsi ehdokkuudet miespääosasta, nais- ja miessivuosista, ohjauksesta, äänisuunnittelusta, leikkauksesta, lavastuksesta ja maskeerausssuunnittelusta. Lisäksi se kilpailee parhaan elokuvan palkinnosta Armi elää! -elokuvan, Big Gamen, Miekkailijan ja Toisten tyttöjen kanssa.

Jussi-ehdokkuuksien yllätyksiin voidaan laskea se, että Klaus Härön ohjaama Miekkailija sai ehdokkuuksia vain kolme. Elokuva oli Yhdysvalloissa hiljattain ehdolla Kultaisen maapallon saajaksi.

Samoin jonkinlaiseksi yllätykseksi voidaan laskea se, että Big Gamessa näytellyt Hollywood-näyttelijä Samuel L. Jackson jäi ilman ehdokkuutta. Vuoden suurista ensi-illoista kokonaan ilman ehdokkuuksia jäi vuoden katsotuin kotimainen elokuva, Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous. Toinenkin kansankomedia, Teppo Airaksisen ohjaama Napapiirin sankarit 2, sai vain kaksi ehdokkuutta. Yhtä monta ehdokkuutta sai elokuvaleikkaaja Samu Heikkilä. Hän on ehdolla työstään sekä Häiriötekijässä että Toisissa tytöissä.

Jussi-ehdokkaat valitsee esiraati, johon kuuluu parikymmentä elokuva-alan ammattilaista. Ehdokkaista voittajan äänestävät Filmiaura-yhdistyksen jäsenet, jotka ovat elokuva-alan ammattilaisia. Jäseniä yhdistyksessä on noin 300 jäsentä. Jussit jaetaan palkintojuhlassa 19. maaliskuuta. Tilaisuus televisioidaan suorana Ylellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat