Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eddie Edwardsista kertova elokuva valmis

Kulttuuri
 
SF Film Finland
Hugh Jackman esittää Eddie Edwardsin mäkihyppyvalmentajaa elokuvassa Eddie the Eagle. Edwardsin roolissa on Taron Egerton.
Hugh Jackman esittää Eddie Edwardsin mäkihyppyvalmentajaa elokuvassa Eddie the Eagle. Edwardsin roolissa on Taron Egerton. Kuva: SF Film Finland

Suomalaisittain kiinnostava elokuva mäkihyppääjä Eddie Edwardsista on saanut vastikään ensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Eddie The Eagle -nimen saanut elokuva kertoo talviurheilua taitamattoman britin noususta edustamaan maataan olympialaisiin.

Suomi on elokuvassa ja Edwardsin tarinassa näyttävästi esillä, sillä Suomen kaikkien aikojen mäkikotka Matti Nykänen on mukana elokuvassa. Nykänen on vaatimattomasta työläistaustasta ponnistavan brittihyppääjän esikuva.

Elokuvassa Nykänen kannustaa aloittelijaa hyvässä hengessä.

Elokuvassa Nykästä näyttelee ruotsalainen Edvin Endre, vielä tunnetumman näyttelijä Lena Endren poika.

Eddie Edwardsin roolissa on Taron Egerton. Egertonin tunnetuin työ tähän mennessä on elokuvassa Kingsman: Salainen palvelu.

Tarinassa Edwardsia auttavat urheilu-uralla eteenpäin entinen mäkihyppääjä, jota esittää Hugh Jackman sekä Christopher Walkenin näyttelemä valmentaja.

Elokuvan on ohjannut Dexter Fletcher. ”Mitä Werner Herzog olisi voinut saada tästä tarinasta aikaan”, Hollywood Reporterin arvostelija toteaa.

Eddie The Eaglen mäkihyppykuvia on kuvattu Saksassa.

Mäkihyppyelokuva on tulossa pikavauhtia esille myös Suomessa. Suomessakin elokuvan nimenä on Eddie The Eagle. Ensi-ilta on elokuvateattereissa 1. päivä huhtikuuta. Elokuvan maahantuoja uskoo elokuvan menestyvän Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat