Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elävä musiikki on saamassa lisäaikaa Suvilahdessa

Helsingin Suvilahdessa pidettävät ulkoilmafestivaalit ovat kaikki saamassa jatkoaikaa ensi kesänä. Tuntimäärässä suurin voittaja on metallifestivaali Tuska. Alueella järjestetään tänä vuonna myös uusi iskelmäfestivaali.

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä
Florence and the machine esiintyi Flow’ssa Helsingissä 16. elokuuta 2016.
Florence and the machine esiintyi Flow’ssa Helsingissä 16. elokuuta 2016. Kuva: Katarina Sällylä

Suvilahden ulkoilmafestivaalit ovat kaikki saamassa lisää aikaa livemusiikille yön tunteina.

Aluetta hallinnoivan Kiinteistö Oy Kaapelitalon uuden suosituksen mukaan Tuska jatkuisi perjantaina ja lauantaina puoleenyöhön, eli kaksi tuntia entistä pidempään, sekä sunnuntaina tuntia pidempään, kymmeneen.

Flow’ssa musiikki soisi perjantaina ja lauantaina entiseen tapaan kello yhteen asti ja sunnuntaina tuntia pidempään, eli puoleenyöhön.

We Love The 90’s saisi soida kello yhteentoista perjantaina ja lauantaina, mikä on tuntia entistä pidempään.

Eli Tuskalle olisi tulossa viisi tuntia lisää soittoaikaa, We Love The 90’s:lle kaksi tuntia ja Flow’lle yksi tunti lisää.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä uusi iskelmätapahtuma saisi luvan jatkaa kello yhteentoista perjantaina ja lauantaina.

”Kaikki saavat vähän lisää, siitä lähdettiin”, sanoo Suvilahtea vuokraavan Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohttaja Kai Huotari.

”Vähiten lisää saa Flow, jolla on tähänkin asti ollut muita pidemmät soittoajat.”

Käytännössä suosituksen soittoajat ovat hyvin todennäköisesti tapahtumien lopulliset ajat. Ympäristötarkastaja Harri Pasanen Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksesta sanoo, että vuokranantaja ”tekee valinnan siitä, kenelle se myy myöhään jatkuvan ajan”. Virasto ei voi Pasasen mukaan asettaa yhtä meluilmoitusta toisen edelle.

Taustalla on Helsingin kaupungin uusi linjaus ulkoilmakonserttien päättymisajoista.

Tähän asti kaupungin linja on ollut, että elävä musiikki lakkaa monipäiväisissä tapahtumissa kello 22 ja yksipäiväisissä klo 23. Tämän lisäksi jokaisella tapahtumapaikalla yhdelle tapahtumalle on myönnetty lupa soida pidempään. Suvilahdessa se on ollut mittakaavaltaan ja talousvaikutuksiltaan suurin Flow.

Uudet linjaukset koskevat Suvilahden, Tukkutori-Teurastamon, Kyläsaaren, Kaisaniemen, Hietaniemen ja Kaivopuiston tapahtumapaikkoja.

Kaupungin uusi vapaampi linja ulkoilmakonserttien suhteen perustuu kyselyihin, jotka tehtiin tapahtuma-alueiden lähistöllä asuville asukkaille sekä tapahtumajärjestäjille.

Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula pitää uutta mallia vanhaa parempana, mutta näkee siinä edelleen ongelmia. Suurin niistä on uusien tapahtumien perustaminen.

”Uudet kiintiöt on tehty olemassa olevien tapahtumien tarpeiden mukaan. Mitä tapahtuu, jos joku haluaa perustaa Helsinkiin uuden tapahtuman?”

Samalla kannalla on myös Helsingin kaupungin elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Münther.

”Olisi toivottu ehkä vähän liberaalimpaa linjaa”, hän sanoo.

Stuba Nikulan mielestä selkein ja tasapuolisin linja olisi esimerkiksi se, että arkisin ulkoilmakonsertit saisivat jatkua yhteentoista illalla ja viikonloppuisin puoleenyöhön.

”Mutta katsotaan nyt pari vuotta tällä mallilla”, Nikula sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat