Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Televisiokokemuksen uudistajaksi” palkattu Risto Kuulasmaa jättää Yleisradion vain vuoden jälkeen

Tammikuussa 2015 aloittanut julkaisupäällikkö palaa Tubeconiin: ”Minua ohjasi intohimo palata takaisin taustavoimaksi uuden sukupolven tekijöiden pariin”

Kulttuuri
 
Laura Oja
Risto Kuulasmaa ideoi Yleisradiossa esimerkiksi ”Prophecy”-tapahtuman.
Risto Kuulasmaa ideoi Yleisradiossa esimerkiksi ”Prophecy”-tapahtuman. Kuva: Laura Oja

Yleisradion julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa on irtisanoutunut. Tammikuussa 2015 tehtävässä aloittanut Kuulasmaa kertoo HS:lle palaavansa huhtikuussa Tubecon-tapahtuman taustavoimiin. Hän aikoo jatkaa työtään myös Yleisradion suuntaan ulkopuolisena konsulttina.

”Kyseessä olivat enemmän Ylen ulkopuoliset seikat kuin Ylen sisäiset asiat. Tubecon on kasvanut orgaanisesti, laajentunut Ruotsiin ja potentiaali kasvaa Euroopassa on selvästi nähtävissä. Minua ohjasi intohimo palata takaisin taustavoimaksi uuden sukupolven tekijöiden pariin”, Kuulasmaa kertoo.

Kuulasmaa tunnettiin jo esimerkiksi Duudsoneiden tuottajana, Docventures-konseptin kehittäjänä ja Tubeconin yhtenä perustajana.

Ylessä hän koordinoi sitä, missä, milloin ja miten ohjelmat ovat saatavilla, mikä kuulostaa hieman liikenteenohjaajan työltä. Toisaalta hänelle annettiin Ylessä tehtäväksi ”luoda kokonaan uudenlainen televisiokokemus”.

Miten nämä tehtävät olivat yhdistettävissä?

”Sydämeltäni olen tekijä, ja mitä kauemmas luovasta työstä etääntyy, sitä enemmän se voi luovia ihmisiä turhauttaa. Silti asiakaslähtöisen muutoksen tekeminen näköalapaikalta oli tosi mielenkiintoista.”

Kuulasmaan esimies oli julkaisujohtaja Ismo Silvo. Työkenttään kuuluivat Yle Areena, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, kansainväliset hankinnat, Yle arkisto, sijoittelu- ja lähetyssuunnittelu sekä kääntäjät.

Nimityksensä yhteydessä Kuulasmaa myönsi, että valinta on riski Yleisradiolle ja hänelle, koska hän on ”herkkä byrokratialle”.

”Byrokratia kuuluu isoon taloon, jota vieläpä rahoitetaan verovaroin, mutta keskikerroksista on lähtenyt lean agile -työkulttuuri, jonka hyödyt näkyvät päivittäin. Tuskin Areena olisi niin palkittu ellei uusi, asiakaslähtöinen aalto olisi käynnissä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat