Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahalla saa jopa Guns N’Rosesin riidat sovittua

Klassisen rockin rivit harvenevat, ja mahdollisia palaajia on yhä vähemmän, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Jarkko Jokelainen

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen uutistuottaja.
Geffen
Guns ’N Roses vuonna 1991.
Guns ’N Roses vuonna 1991. Kuva: Geffen

”Kuinka typerä kysymys!”

Yleensä niin leppoisa Slash, Guns N’Roses -yhtyeen entinen kitaristi, kimmastuu hetkellisesti pöydän toisella puolella, kun kysyn hänen entisen yhtyeensä paluusuunnitelmista. Reaktio on täysin ymmärrettävä.

Tähän samaan kysymykseen Slash on joutunut keksimään vastauksen suunnilleen jokaisessa haastattelussa sen jälkeen, kun hän jätti yhtyeen vuonna 1996.

”Typerää olisi jättää kysymättä”, yritän iskeä vastapalloon. Slash ei näytä yhtään hyväntuulisemmalta.

Haastattelusta on yhdeksän vuotta. Nyt voi sanoa, että kysymys oli oikea, mutta aika ei ollut kypsä.

Guns N’Roses on sinnitellyt kaikki nämä vuodet laulusolisti Axl Rosen johdolla, mutta se on ollut tekohengitystä. Tosiasiassa musiikkibisneksen kulisseissa ja useimpien fanien unelmissa on odoteltu alkuperäisen viisikon paluuta.

Klassisen rockin rivit harvenevat, ja mahdollisia palaajia on yhä vähemmän. Jos Led Zeppelin jätetään laskusta, Guns N’Rosesin paluukiertue on ollut heti seuraavana konserttipromoottorien toivelistalla.

Ja niinhän siinä lopulta kävi: vuodenvaihteessa Guns N’Roses vahvisti, että tämän vuoden keikoilla Axl Rosen rinnalla nähdään jälleen Slash ja basisti Duff McKagan.

Kolmikko kiertää ainakin Yhdysvalloissa ja esiintyy Kalifornian Coachella-festivaalin yhtenä pääesiintyjänä.

Sen jälkeen alkavat suuret kysymykset: poissa rivistä ovat yhä kitaristi Izzy Stradlin ja rumpali Steven Adler. Paluusta on muodostumassa tynkä, sillä Guns N’Rosesin taika perustui viiden soittajan ainutlaatuiseen yhdistelmään.

Yhtye ei koskaan sen jälkeen kuulostanut yhtä jännittävältä, kun Adler erotettiin ensimmäisenä. Adler on taistellut huumeriippuvuuden kanssa, mutta on livetallenteiden perusteella yhä soittokunnossa.

Ehkä ailahtelevan rumpalin kanssa kiertäminen olisi nykyään liian jännittävää.

Paluun perimmäinen motiivi alkaa paljastua, kun kiertueen ensimmäiset liput tulivat viime viikolla myyntiin. Normaalipaikoista joutuu pulittamaan 80–350 Yhdysvaltain dollaria, minkä lisäksi tarjolla on 2 500 dollarin vip-paketteja.

Jos ei muuten, niin ainakin rahalla yhtyeen rivejä saa korjailtua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat