Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

20 vuotta täyttävä Sivuaskel on intiimi, queer ja kriittinen festivaali

Kulttuuri
 

Sivuaskel-festivaalin taiteellisen johtajan Harri Kuorelahden mukaan 20-vuotias festivaali tarjoaa väkeviä tekoja, jotka voivat värisyttää isompaakin mannerlaattaa. ”Taiteen tehtävä on häiritä ja vetää mattoa alta.”

Ivo Dimchevin teosten lisäksi festivaalilla voi nähdä muun muassa 5.2. ja 6.2. myös Ana Borralhon ja João Galanten SexyMF -esityksen joka on syntynyt taiteilijaparin Helsingissä järjestämissä työpajoissa. Teoksessa alastomat esiintyjät maskeerataan kasvoiltaan vastakkaisen sukupuolen piirtein, ja kysytään mistä määritelmistä sukupuoli tai seksuaalisuus koostuu. Katsojat voivat halutessaan istua hybridejä vastapäätä tai seurata teosta etäämmältä.

Festivaalin tyyliin sopii myös se, etteivät vierailijat tule Keski-Euroopan kuumista tanssimekoista kuten Berliinistä tai Brysselistä vaan reunoilta: Bulgariasta, Kreikasta ja Suomesta.

Ohjelmaan kuuluu myös Terre Thaemlitzin multimedialuento Naisho Wave Manifesto intiimiydestä, queer-äänistä ja poliittisuudesta internetin jälkeisenä aikana. Hän näyttää miten nykyiset internet-sovellukset syrjivät vähemmistöjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat