Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiteilija Kaarina Kaikkosen paitateos liehuu nyt Ateneumin kulmalla

Kulttuuri
 
Jenni Nurminen / Kansallisgalleria
Kaarina Kaikkosen paitateos Kasvun henki Ateneumin Keskuskadun puoleisessa puistikossa.
Kaarina Kaikkosen paitateos Kasvun henki Ateneumin Keskuskadun puoleisessa puistikossa. Kuva: Jenni Nurminen / Kansallisgalleria

Ateneumin taidemuseon Keskuskadun puoleiseen puistikkoon on noussut Kaarina Kaikkosen iso tilausteos. Kasvun henki -niminen, monta metriä korkea teos koostuu useista erivärisistä paidoista, jotka on ripustettu tähden muotoon. Museon sisäpihalla on esillä toinen Kaikkosen teos nimeltä Valon paino. Molemmat teokset käsittelevät valoa. Ulkona oleva teos kurkottaa kohti kevättä, Valon painossa on tummempiakin sävyjä.

Teosten paidat on saatu vapaaehtoisilta lahjoittajilta. Paitoja käytettiin myös viime vuonna Didrichsenin taidemuseon puistossa esillä olleessa Kaikkosen teoksessa.

Jenni Nurminen / Kansallisgalleria
Kaarina Kaikkosen Valon paino -teos Ateneumin taidemuseon sisäpihalla.
Kaarina Kaikkosen Valon paino -teos Ateneumin taidemuseon sisäpihalla.

Tilausteokset avaavat Ateneumin uuden teossarjan, jossa nykytaiteilijat tekevät teoksia museon sisäpihalle. Yleisö voi nähdä teoksen huomisesta alkaen.

Kaarina Kaikkonen (s. 1952) on Suomen tunnetuimpia nykytaiteilijoita, jonka tavaramerkkinä ovat erityisesti vaatteista koostetut mittavat julkisen tilan teokset. Niitä on nähty paljon myös ulkomailla.

Kaikkonen kertoo työstään taidemuseossa lauantaina 19. maaliskuuta.

Huomenna perjantaina 5. helmikuuta Ateneumissa avautuu myös ranskalaisen kuvanveistäjämestarin Auguste Rodinin (1840–1917) veistoksia esittelevä näyttely. Se on esillä 8. toukokuuta saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat