Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rihannan uuden levyn epäonni jatkuu: Ensin vuoti julkisuuteen ilmaiseksi, nyt myöhästyy kaupoista Suomessakin

Huomenna ilmestyväksi mainostettu albumi ei tulekaan vielä kauppoihin.

Kulttuuri
 
Mario Anzuoni / Reuters
Rihanna poseerasi joulukuussa Kalifornian Santa Monicassa.
Rihanna poseerasi joulukuussa Kalifornian Santa Monicassa. Kuva: Mario Anzuoni / Reuters

Perjantaina 5. helmikuuta kauppoihin piti ilmestyä Rihannan kauan odotettu levy Anti. Fyysiset levyt eivät kuitenkaan ole vielä saapuneet Suomeen.

”Emme tiedä taustoja, emme tiedä onko tämä suunniteltua vai ei”, kertoo Anniina Baumann Rihannaa Suomessa edustavalta Universal Musicilta.

Albumi julkaistiin ilmeisesti vahingossa internetissä jo tammikuun lopussa. Kun tieto virheestä paljastui, levy julkaistiin suoratoistopalvelu Tidalissa myös virallisesti – ja ilmaiseksi, rekisteröitymistä vastaan. Rihanna omistaa osan kyseisestä palvelusta, joten julkisuudessa on spekuloitu, oliko ennenaikainen julkaisu sittenkään vahinko.

Tammikuun 29. päivästä eteenpäin kappaleet olivat myös ostettavissa iTunes-palvelusta.

Fyysisen äänitteen piti tulla kauppoihin huomenna perjantaina. Baumann kertoo, että julkaisu myöhästyy ainakin Suomessa.

”En tiedä, onko Yhdysvalloissa sama juttu. Toivon, että saamme sen myyntiin alkuviikosta.”

Baumannin mukaan Rihannan varsinainen levy-yhtiö Roc Nation tekee yleensäkin päätöksiä varsin itsenäisesti. Tässä tapauksessa kukaan ei tiedä, mitä on tapahtunut, ja millä aikataululla levy saadaan julki.

Baumann uskoo, että faneja saattaa harmittaa etenkin se, ettei levyä saada vielä Spotifyhin.

Levyjen ennenaikaisia nettiin vuotamisia on tapahtunut Suomessakin, esimerkiksi Robinille vuonna 2012. Silloin asialla oli yksittäinen ihminen, joka laittoi tiedostot jakoon.

Anniina Baumann ei usko, että ennenaikaista julkaisua alettaisiin tehdä tarkoituksella Suomessa. Yleensä asioista sovitaan levy-yhtiön kanssa ja sopimukset pitävät.

”Joidenkin artistien kohdalla ’vahingossa’ julkaiseminen voi toimia julkisuustemppuna, mutta en usko että se tulee tavaksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat