Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mediasisältöihin sijoittava rahasto panee rahaa Ville Virtaseen, Risto Isomäkeen ja sarjakuvapeliin

Mediasisältöjen rahasto IPR.VC on julkistanut seitsemän ensimmäistä sijoituskohdettaan.

Kulttuuri
 
Fisher King production
Ville Virtanen Krp:n etsivä Kari Sorjosena tv-sarjassa Bordertown, joka on mediasisältöjen rahaston ensimmäisiä sijoituskohteita.
Ville Virtanen Krp:n etsivä Kari Sorjosena tv-sarjassa Bordertown, joka on mediasisältöjen rahaston ensimmäisiä sijoituskohteita. Kuva: Fisher King production

Syyskuussa 2015 toimintansa aloittanut mediasisältöjen rahasto IPR.VC on julkistanut seitsemän ensimmäistä sijoituskohdettaan, jotka rahaston johtoryhmään kuuluvat Timo Argillander, Tanu-Matti Tuominen ja Jarkko Virtanen seuloivat 150 ehdotuksen joukosta.

”Lupaavia sisältöalan sijoituskohteita on tarjolla paljon”, toteaa Argillander.

Pisimmällä hankkeista on Fisher Kingin kehittämä ja osatuottama 12-osainen tv-sarja Bordertown, joka on kansainvälisille markkinoille tähtäävä suomalais-ranskalainen yhteistuotanto. Aiemmin Fisher King on mm. tuottanut MTV3:lla esitetyn Nymfit-sarjan.

Ville Virtanen näyttelee Bordertown-sarjassa Krp:n etsivää, joka jättää perhesyiden vuoksi Helsingin ja siirtyy työskentelemään idylliseen pikkukaupunkiin Venäjän ja Suomen rajalla.

Lappeenrannassa kuvatun sarjan ensimmäinen osa nähdään Yle TV1:ssä syyskuussa 2016. Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Anu Sinisalo, Ilkka Villi ja Matleena Kuusniemi. Ohjaajina ovat Mikko Oikkonen, Jyri Kähönen ja Juuso Syrjä.

Muut sijoituskohteet ovat selkeämmin kehitysvaiheessa.

Viime vuonna perustettu tuotantoyhtiö Luminoir on kehittämässä kahta sijoituskohteeksi valikoitunutta tv-sarjaa kansainvälisenä yhteistuotantona. Suunnitteilla on Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa -romaaniin perustuva tv-sarja ja Lontooseen sijoittuva tv-sarja, jonka pohjana on Pekka Hiltusen Studio-trilogia.

Myös maailmalla hyvin menestynyt fantasiakirjailija Salla Simukka on yksi sijoituskohde. Elina Ahlbäckin kirja-agentuuri ja Simukka ovat kehittämässä Lumikki-trilogian pohjalta elokuva- ja tv-konseptia. Trilogian käännösoikeudet on myyty jo noin 50 maahan.

Sijoituskohteet ovat monistettavia mediatuotteita, jotka toimivat erilaisilla alustoilla. Liiketoiminta perustuu sisällön tuotantoon ja lisensointiin. Siksi IPR.VC on kiinnostunut erityisesti uudemmista mediasisällöitä.

Yksi sijoituskohteista on turkulainen, interaktiiviseen kerrontaan erikoistunut pelistudio Rival Games, joka tekee menestyneen yhdysvaltalaisen sarjakuvakustantajan kanssa yhteistuotantona juonellista rikospeliä, jota tukee sarjakuvasta kehitettävä tv-sarja.

Yksityinen rahasto IPR.VC on kasvattanut pääomaansa noin puolessa vuodessa 13 miljoonasta eurosta 16,6 miljoonaan euroon. Uusina sijoittajina mukaan ovat tulleet Etera, Lyy-invest ja OP-ryhmä.

Muut sijoittajat ovat Tekes pääomasijoitus, Gerako, Kiilto Family, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, Mariatorp, Merimieseläkekassa, Tradeka-sijoitus ja VR:n eläkesäätiö.

IPR.VC on ensimmäinen suomalainen pääomarahasto, joka hakee sijoituksille tuottoa suomalaisista tv-formaateista, tv-sarjoista, elokuvista, animaatioista, peleistä, musiikista, internet-sisällöistä ja designista.

Ensimmäisellä jakokierroksella kohteisiin sijoitettiin yhteensä 2 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat