Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kivinen: Yleisradio vähentää 70 työntekijää ja jatkaa muita tehostamistoimia

Yt-neuvottelujen piirissä ovat tällä hetkellä aluetoimitusten assistentit

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Kimmo Räisänen
Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen vähentää työntekijöitä.
Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen vähentää työntekijöitä. Kuva: Kimmo Räisänen

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen kertoo HS:lle, että nykyisillä tiedoilla Yleisradion väki vähenee tänä vuonna noin 70 työntekijällä.

Yleisradiolla on tällä hetkellä noin 3 100 työntekijää.

”Meiltä jää joka vuosi eläkkeelle yli sata työntekijää ja vain osan tilalle rekrytoidaan uusi työntekijä. Tällä hetkellä menossa ovat myös yt-neuvottelut, jotka koskevat aluetoimitusten assistentteja eli noin kahtakymmentä työntekijää.”

Yleisradio on lisäksi karsinut kiinteistökuluja ja vähentää toimistotilaansa viiden vuoden jaksolla 40 prosentilla.

Indeksikorotuksia on jäädytetty toistuvasti. Vuonna 2017 ne toteutuessaan toisivat Kivisen mukaan todennäköisesti 4–8 miljoonaa euroa. Yleisradion liikevaihto on ollut noin 473 miljoonaa euroa. Päätökset tehdään myöhemmin.

”Yhteiskunta sanoo, että tässä on tehtävä ja siihen rahat. Nyt on jo neljäs vuosi, että tehtävät ovat samat, mutta raha ei lisäänny yhä kalliimmassa toimintaympäristössä”, Kivinen sanoo.

”Tänä vuonna olemme hankalassa tilanteessa, koska parilliset vuodet ovat meille kalliita. Olympialaiset ja jalkapallon EM-kilpailut ovat asioita, joihin olemme sitoutuneet jo vuosia sitten. Lisäksi odotukset ovat, että lisäämme audio- ja videotarjontaa verkossa.”

Kivinen sanoo tämän koskevan lähinnä Areenaa.

Lokakuun alussa hallitus esitti, että pienituloiset vapautettaisiin Yle-verosta. Se tarkoittaa noin 300 000 henkilöä. Opposition laskelmien mukaan päätös aiheuttaa 20 miljoonan euron rahoitusvajeen.

”Se kiristää tulohanaa tv- ja radiorahastoon. Eri syistä siihen oli kertynyt ylijäämää, joka salli pienen kiristyksen. Toisaalta Yle-veron hyöty on ollut se, että kun maksajia on paljon, maksu per maksaja on ollut vähän vähemmän.”

Yle-veron taso maksajiksi jääville on tällä hetkellä parlamentaarisen työryhmän harkinnassa. Se selvittelee toukokuun loppuun asti Ylen julkisen palvelun tehtävän laajuutta ja rahoitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat