Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Time Out lopettaa matkaopaskirjojen julkaisemisen

Perinteisten matkaoppaiden kilpailijoiksi ovat viime vuosina nousseet erilaiset vertaisarviointeihin perustuvat matkailun verkkosivustot

Kulttuuri
 
Ulla-Maija Lähteenmäki
Erilaisia suomenkielisiä matka-oppaita.
Erilaisia suomenkielisiä matka-oppaita. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Time Out luopuu fyysisten matkaoppaiden julkaisemisesta, kertoo kirja-alan julkaisu The Bookseller. Oppaiden myynti on laskenut tasaisesti vuodesta 2006.

Perinteisten matkaoppaiden kilpailijoiksi ovat viime vuosina nousseet erilaiset vertaisarviointeihin perustuvat matkailun verkkosivustot, kuten Tripadvisor ja AirBnb ja erilaiset mobiilisovellukset. Digitaalisten oppaiden julkaiseminen on painamista halvempaa ja päivittäminen helpompaa. Perinteisten matkaoppaiden julkaisijat tasapainottelevat sen kanssa, mitä materiaalia viedään verkkoon kirjan ostajia menettämättä.

”Kuluttajat haluavat mieluummin käytännön neuvoja digitaalisilta matkakumppaneilta kuin näköispainoksen kirjasta”, sanoo Rough Guidesin julkaisujohtaja Georgina Dee The Telegraphin haastattelussa.

Time Out kertoi jo joulukuussa irtisanovansa 40 työntekijää, eli 10% prosenttia henkilökunnastaan.

Time Out julkaisee tänä vuonna vielä suunnitellusti oppaat Kapkaupungista, San Franciscosta, Napolista ja Sydneystä.

Time Out on perustettu Lontoossa vuonna 1968. Sen suosituimpia tuotteita ovat olleet erilaiset Lontoon-oppaat. Time Out julkaisee yhä erilaisia tapahtumiin keskittyviä lehtiä lukuisissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa sekä verkossa.

Suomessa matkaoppaiden myynti ei ole viime vuosina merkittävästi vähentynyt ainakaan Akateemisessa kirjakaupassa. Akateemisen kirjakaupan ostopäällikkö Cia Branders sanoo, että perinteisiä matkaoppaita ostavat yhä kaikenikäiset ihmiset.

”Meillä ei näy sellaista ilmiötä, että ihmiset hylkäisivät painetun matkaoppaan, vaan digitaaliset ja painetut oppaat kulkevat käsi kädessä”, Branders sanoo.

Digitaaliset matkasivustot ovat suuremmassa roolissa matkaa suunnitellessa ja varatessa, kun taas paikan päällä kohteessa painetulla oppaalla on suurempi rooli. Digioppaista ole hyötyä, jos syrjäisessä kohteessa ei ole verkkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat