Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori tyrmää raivon yliopistojen leikkauksista

”Suomessa on kansainvälisen tason huippuyksiköitä, mutta myös niitä jotka eivät pärjää edes Kalevan kisoissa”

Kulttuuri
 
Kimmo Räisänen
Professori Pekka Mattila MAttila kuvattiin Suomen talouden puolustuskurssilla Finlandia-talolla viime vuoden elokuussa.
Professori Pekka Mattila MAttila kuvattiin Suomen talouden puolustuskurssilla Finlandia-talolla viime vuoden elokuussa. Kuva: Kimmo Räisänen

Markkinoinnin ja johtamisen professori ja liikkeenjohdon koulutusyritys Aalto EE:n toimitusjohtaja Pekka Mattila tyrmää yliopistojen määrärahojen leikkauksista syntyneen raivon Talouselämä-lehden haastattelussa.

Suorasanaisuudestaan tunnettu Mattila sanoo lehdessä, ettei koulutuksesta leikkaaminen ole koskaan fiksua. ”Mutta kun kaikesta leikataan, on kohtuutonta olettaa yliopiston olevan pyhä lehmä, joka voi jatkaa kuten ennenkin”, hän jatkaa.

Mattilan mielestä yliopistojen pitäisi keskittyä ja painottua joko tutkimukseen tai opetukseen. ”Suomessa on kansainvälisen tason huippuyksiköitä, mutta myös niitä jotka eivät pärjää edes Kalevan kisoissa”. Aivovuodon sijaan pitäisi olla huolissaan siitä, että Suomessa on ”liikaa tutkijoita, joilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tehdä uraa ulkomailla”.

Juustohöyläleikkausten sijaan säästöt olisi Mattilan mielestä pitänyt tehdä kokonaisia kouluja ja yksiköitä sulkemalla. Nyt heikoista yksiköistä tulee ”entistä heikompia”.

Hallituksen tekemät leikkaukset pakottavat yliopistot muun muassa irtisanomaan henkilöstöä. Yt-neuvotteluja on käyty tai käydään useissa Suomen yliopistoissa. Säästöjä on arvosteltu voimakkaasti akateemisissa piireissä. Esimerkiksi Kansalliskirjaston johtaja Kai Ekholm sanoi HS:n haastattelussa hallituksen tekevän ”pysyvää vahinkoa kulttuurille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat