Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Revenantin ohjaaja Iñárritu sai palkinnon, joka ennakoi Oscaria

Vuodesta 1948 lähtien Amerikan elokuvaohjaajien killan palkinto ja parhaan ohjaajan Oscar ovat menneet seitsemää tapausta lukuun ottamatta samoille henkilöille

Kulttuuri
 
PHIL McCARTEN / Reuters
Alejandro G. Iñárritu (oik.) sai Los Angelesissa lauantaina Amerikan elokuvaohjaajien killan palkinnon vuoden 2015 parhaasta fiktioelokuvasta elokuvallaan The Revenant. Elokuvan pääosaa näyttelee Leonardo DiCaprio.
Alejandro G. Iñárritu (oik.) sai Los Angelesissa lauantaina Amerikan elokuvaohjaajien killan palkinnon vuoden 2015 parhaasta fiktioelokuvasta elokuvallaan The Revenant. Elokuvan pääosaa näyttelee Leonardo DiCaprio. Kuva: PHIL McCARTEN / Reuters

Elokuvan The Revenant ohjaaja Alejandro Gonzalez Iñárritu on voittanut Amerikan elokuvaohjaajien killan (DGA) palkinnon vuoden 2015 parhaasta fiktioelokuvasta, kertoo elokuvalehti Variety.

Palkinto jaettiin Directors Guild of American vuosijuhlassa. Iñárritu on ensimmäinen ohjaaja, joka on saanut saman palkinnon kahtena vuonna peräkkäin.

Viime vuonna Iñárritu sai palkinnon elokuvasta Birdman, josta hän sai myöhemmin myös parhaan ohjaajan Oscarin.

Iñárritun DGA-palkinto merkitsee, että hän on vahvoilla myös parhaan ohjaajan Oscar-kisassa myöhemmin tässä kuussa.

DGA-palkintoa on perinteisesti pidetty erittäin vahvana indikaattorina tuleville Oscareille. Vuodesta 1948 lähtien DGA ja parhaan ohjaajan Oscar ovat menneet seitsemää tapausta lukuun ottamatta samoille ihmisille.

Viimeksi harvinainen poikkeus sattui vuonna 2013, jolloin Ben Affleck voitti Argo-elokuvasta DGA-palkinnon, mutta ei Oscaria.

Ohjaaja Iñárritu puhkesi kyyneliin otettuaan palkinnon vastaan Kuninkaan puhe -elokuvan ohjaajalta Tom Hooperilta.

Iñárritu kertoi, että palkinto edusti hänelle hänen kotimaansa Meksikon hyväksymistä.

”Tämä tunnustus menee koko maalle. Tukenne tekee minut erittäin onnelliseksi”, hän sanoi Los Angelesin Century Plazan 1 600-päiselle yleisölle.

Iñárritu kertoi yleisölle, että hän oli tavannut aiemmin illalla Century Plazan tarjoilijoilta, joista moni oli Meksikosta.

Myöhemmin juhlallisuuksien jälkeen Iñárritu hyökkäsi presidenttiehdokas Donald Trumpia vastaan ja soimasi tätä ehdotuksestaan rakentaa muuri Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle.

”Tämän maan voima on monimuotoisuudessa. Muurin rakentaminen pettää sen kaiken.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat